TURBULENTNA GODINA JE IZA NJE: Megan Markl izvojevala bitnu pobedu i povratila 1.500.000 funti!
Foto: Profimedia

snašla se

TURBULENTNA GODINA JE IZA NJE: Megan Markl izvojevala bitnu pobedu i povratila 1.500.000 funti!

Pop kultura -

Vojvotkinja Megan Markl (40) pobedila je britanski tabloid Mail on Sunday, čiji su izdavači pristali da se izvine i plate odštetu jer su joj narušili privatnost objavljivanjem privatnog pisma.

Megan Markl, Tomas Markl
foto: Profimedia

Meganin otac Tomas Markl (77) je dao tabloidu pismo na uvid, ali bez Meganinog pristanka ipak nisu smeli da objave njegov sadržaj.

- Ovo je pobeda ne samo za mene, već za svakoga ko se ikada bojao zauzeti za sve ono što je ispravno. Iako ova pobeda predstavlja presedan, ono što je najvažnije je da smo sada zajedno dovoljno hrabri da preoblikujemo tabloidnu industriju koja uslovljava ljude da budu okrutni i profitira od laži i boli koju stvaraju - rekla je Megan u izjavi, prenosi The Guardian.

Vojvotkinja je ovu pravnu bitku shvatila vrlo ozbiljno, želeći da se bori za sve one kojima su se dogodile slične povrede privatnosti.

- Sutra bi to mogli biti vi. Ove štetne prakse se ne događaju retko - one su svakodnevni neuspeh koji nas razdire, a svi zaslužujemo bolje - rekla je.

Objavili su i da je dogovorena novčana naknada između izdavača i vojvotkinje. Vojvotkinjini troškovi su pre nego što je Associated Newspapers uložio žalbu procenjeni na 1.500.000 funti (oko 210.000.000 dinara), ali ta brojka bi na kraju mogla biti i veća nakon ulaganja žalbe.

Megan Markl
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

03:18

Prodat brijač Sanje Vučić za 55.000 dinara, a sada se oglasio i postavljač oglasa ONA JE NENORMALNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track