ISPLIVALA FOTOGRAFIJA S VENČANJA MAJE GOJKOVIĆ: Ministarka kulture volela čuvenog slikara, bili su tada LEPI, MLADI I SREĆNI!
Foto: Beta Dario Konstantinović

sećanja

ISPLIVALA FOTOGRAFIJA S VENČANJA MAJE GOJKOVIĆ: Ministarka kulture volela čuvenog slikara, bili su tada LEPI, MLADI I SREĆNI!

Pop kultura -

O bogatom profesionalnom životu Maje Gojković, aktuelne ministarke za kulturu i informisanje u Vladi Srbije, poznato je skoro sve, od momenta kada je diplomirala na Pravnom fakultetu, preko brojnih angažmana koje je imala u sferi političkog rada, do danas. Istovremeno, njen emotivni svet bio je i ostao obavijen velom misterije.

‒ Veliki sam protivnik toga da se o ljubavi priča javno, jer smatram da je takvo eksponiranje holivudski manir. Jedan dan javnost ubeđujete da nekoga volite najviše na svetu, a već narednog da volite nekog drugog. Znam da svetske zvezde to rade smišljeno, ali ja se ipak bavim ozbiljnim poslom i nema potrebe da skrećem pažnju na sebe iznošenjem detalja iz privatnog života ‒ pojasnila je jednom prilikom zbog čega izbegava da govori o intimi.

U zvaničnoj biografiji Maje Gojković može se naći podatak da je bila u braku sa slikarom Igorom Vlaisavljevićem, rodom iz Bačke Topole. On je završio Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu, gde je i upoznao buduću suprugu. Magazin "Helo" objavio je i fotografiju s njihovog venčanja.

Maja Gojković
foto: Printskrin

Dela Igora Vlaisavljevića nalaze se u galerijama i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, a Maja Gojković je svojevremeno ispričala da je uz muža razvila ljubav prema umetnosti.

- Mi smo zajedno odrastali i oboje smo voleli Endija Vorhola, tako da smo kasnije, kad smo se razveli, podelili sve knjige i dela na ravne časti - izjavio je Maja svojevremeno za Kurir.

Maja Gojković
foto: Ministarstvo Kulture

Malo ko zna da se ministarka, pored toga što je pasionirani ljubitelj svih vrsta umetnosti, celog života bavi baletom i da je završila baletsku školu.

- Odrastala sam u porodici u kojoj se mnogo pažnje posvećivalo umetnosti. Majka je brata i mene vodila u pozorišta, muzeje, na koncerte, kupovala nam knjige. Na vreme je počela i ona je krivac u pozitivnom smislu što brat i ja i dan-danas, kad god možemo, vikendom idemo u bioskop, pozorište ili u knjižaru da kupimo gomilu knjiga - govorila je za naš lista Maja, ne skidajući osmeh s lica, i otkriva:

- Nisam prekinula da se bavim baletom. Obožavam da ga gledam, da uživam u koreografijama, a igram ga kad god to mogu. Naravno, na svoj način i u skladu s godinama, ne javno, već privatno. I dalje sam potpuno posvećena umetnosti.

Maja Gojković, Lični stav
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

00:16

IZJAVA MINISTARKE KULTURE MAJE GOJKOVIĆ: Dobro smo upoznati sa tržištem umetničkih dela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track