PORODICA BALAŠEVIĆ NEĆE DRŽATI JEDNOGODIŠNJI POMEN: Ćerka Beba objasnila razloge i poslala poruku FANOVIMA SVOG OCA
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

Emotivno

PORODICA BALAŠEVIĆ NEĆE DRŽATI JEDNOGODIŠNJI POMEN: Ćerka Beba objasnila razloge i poslala poruku FANOVIMA SVOG OCA

Pop kultura -

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je pre godinu dana u 67. godini u Novom Sadu. Za dvadesetak dana biće mu prva godišnjica, a ćerka Jelena Beba Balašević je objasnila što porodica neće održati jednogodišnji pomen.

Beba Balašević
foto: Printscreen

"Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja" nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima...", napisala je Beba na svoj Fejsbuku i nastavila:

Olivera Balašević, Đorđe Balašević
foto: Beta/Dragan Gajić

"I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog.Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan".

Jelena je nakon iznenade smrti oca počela ponovo da piše pesme, a osvrnula se i na očevu muziku i fanove:

"Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao "formalnost koju treba da obavim"... Dan kad sam rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar..."

"Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao... Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet... A ne otišao sa njega...

Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto, zna se gde... Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića... Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto... Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju... A to nije porodična kuća...", smatra Balaševićeva.

Đorđe Balašević
foto: Beta Dragan Gojic

Mlada umetnica i rediteljka se prisetila i svoga oca i veze s njim.

"Svi vi ostali koji kapirate, izvinite što moram tako direktno da se obratim... To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercovali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživeli mog oca na prvom mestu...

Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog dela izaberu da obeležavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta.

Ne pitajte me kako znam".

Đorđe Balašević
foto: Beta Dragan Gojic

Kurir.rs

Bonus video:

02:15

KAO U BALAŠEVIĆEVOJ PESMI! UKUSI VOJVODINE NA JEDNOM MESTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track