SPEKTAKL U NAJAVI: Reditelj GODZILE I DANA NEZAVISNOSTI snimaće novu SF seriju u Srbiji inspirisanu NOJEVOM BARKOM
Foto: PR

din delvil u beogradu

SPEKTAKL U NAJAVI: Reditelj GODZILE I DANA NEZAVISNOSTI snimaće novu SF seriju u Srbiji inspirisanu NOJEVOM BARKOM

Pop kultura -

Din Devlin, jedan od najpoznatijih američkih scenarista i reditelja, započeće snimanje nove naučno-fantasične serije "Barka" u Beogradu u martu ove godine.

Dan Nezavisnosti, Nova Pretnja
foto: PR

Saj-faj, američki distributer u vlasništvu EnBiSiJuniversala, već je naručio 12 epizoda, ali za sada glumačka ekipa nije poznata široj javnosti

Devlin, kao jedan od najboljih naučnofantastičnih scenarista, poznat je domaćoj publici po ostvarenjima poput "Dana nezavisnosti", "Godzile", "Zvezdanih kapija", "Univerzalni vojnik" i mnogi drugi, koje je pisao i režisirao sa čuvenim Ronaldom Emerihom.

Svoju rediteljsku karijeru započeo je 2017. ostvarenjem "Džiostorm" u glavnoj ulozi sa Džerardom Batlerom, koji pokušava da spase svet od oluje epskih razmera izazvane neispravnim satelitima koji kontrolišu klimu.

Džerard Batler
foto: Profimedia

Radnja nove serije govori o borbi za opstanak ljudske vrste, smeštena je 100 godina u budućnosti kada su već otpočele misije kolonizacije drugih planeta. Prva od ovih misija, na svemirskom brodu "Barka 1" suočiće se sa katastrofom koja će izazvati veliko razaranje i brojne ljudske žrtve.

Posadi je ostalo više od godinu dana puta do planete koju treba da kolonizuju, te će ona morati da učini nemoguće da bi preživela i ostala na kursu, dok je otežavajuća okolnost nedostatku resursa i gubitku vođa ekspedicije.

- Serija "Barka" je savršena ponuda za publiku kanala "SajFaj" i sigurni smo da će fanovi prigliti ovu uzbudljivu priču Dina Devlina, jednog od najuspešnijih i najcenjenijih autora ovog žanra današnjice 0 izjavila je Liza Kac, predsednik EnBiSiJu.

Iza serije stoji Devlinova kuća Elektrik entertejment, dok će srpsku koprodukciju činiti Balkanik Media Džonatana Ingliša i Ivane Vasić.

Devlinu i Inglišu ovo je već peta saradnja, a poslednja je bila na popularnoj seriji "Predstraža".

- Srećni smo zbog najave kojom se nastavlja produkcijsko partnerstvo između naše dve kuće. "Barka" će biti prva sezona neke naučnofantastične serije koja će se producirati u Srbiji, a to je fantastično priznanje za sve srpkse filmske radnike i studije, koji će biti deo ove uzbudljive nove produkcije. Raduje nas i što donosimo novu seriju u PiEfAj Studios koji je bio dom za "Predstražu"

i mnoge druge naše produkcije - rekao je Džonatan Ingliš.

Džonatan Ingliš
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

00:56

Inostrani horor film snimljen na brojnim lokacijama u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track