NEKADA NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU SADA NE SME DA SE POGLEDA U OGLEDALO: Poznata manekenka PROGOVORILA o PAKLU plastičnih operacija
Foto: Profimedia

GORKO SE POKAJALA

NEKADA NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU SADA NE SME DA SE POGLEDA U OGLEDALO: Poznata manekenka PROGOVORILA o PAKLU plastičnih operacija

Pop kultura -

Manekenka Linda Evanđelista bila je jedna od najpopularnijih modela devedesetih godina. Ona je rame uz rame s Naomi Kembl i Sindi Kraford vladala modnim pistama i reklamirala najprestižnija imena iz sveta mode.

Međutim, poslednjih nekoliko godina nije se pisalo o njenoj lepoti, već o drastičnoj promeni izgleda, zbog čega se sve ređe pojavljivala u javnosti. Linda je tek septembru prošle godine progovorila o estetskim zahvatima koji su joj upropastili život.

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

"Danas sam napravila veliki korak ka ispravljanju greške koju sam pretrpela i čuvala za sebe više od pet godina. Za sve moje pratioce i fanove koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjakinja napredovale, razlog je taj što sam trajno unakažena Zeltiq CoolSculpting metodom čiji su rezultati suprotni od onoga što mi je bilo obećano. Povećale su se, a ne smanjile masne ćelije i ostavile trajnu deformaciju, čak i nakon dve bolne, neuspešne operativne korekcije. Postala sam, kako su mediji opisivali, 'neprepoznatljiva'. Razvila sam Paradoxical Adipose Hyperplasiu, što je bio jedan od rizika kojih nisam bila svesna pre nego što sam se podvrgla estetskom zahvatu. PAH me nije koštao samo sredstava za život, već me gurnuo u krug duboke depresije, tuge i najdubljeg samoprezira", priznala je tom prilikom manekenka.

Sada, Linda je pozirala sa "novim" licem za magazin "People", za koji je dala i veliki intervju gde je detaljno opisala kroz šta je sve prolazila poslednjih godina. Posle samo nekoliko meseci nakon estetske korekcije, manekenka je počela da primećuje otoke i salo na bradi, butinama i grudima. Mislila je da se ugoijila, zbog čega je započela stroge dijete i izgaldnjavanje.

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

Međutim, ishrana nije imala veze s tim. Kako je rekao njen advokat, čim je dobila dijagnozu, lekar koji je ustanovio o čemu se radi kontaktirao je firmu preko koje je Linda radila zahvat i oni su se ponudli da joj plate liposukciju, ali samo pod uslovom da ukoliko na to pristane, mora da potpiše ugovor po kom neće smeti javno da ih optuži ni za šta.

Manekenka je odustala od toga, i na kraju je sama platila dve liposukcije za koje je rekla da su bile izuzetno bolne i da uopšte nisu pomogle. Linda ističe kako je nosila steznike, umetke za kompresiju i slična pomogala i nakon liposukcije, kako bi sprečila da se PAH vrati, ali uzalud.

- Kada sam nosila steznike ispod haljine, imala sam podlive koji samo što nisu prokrvarili, jer steznici nisu bili napravljeni od neke fine i mekane tkanine. Ali ako ih ne nosim, ne mogu da spustim ruke pored tela od debljine. Ne verujem da bi bilo koji dizajner pristao da mu ja ovakava nosim kreacije.

Linda Evanđelista je među retkim javnim ličnostima koje su spremne da govore otvoreno o negativnim efektima estetskih zahvata, jer smatra da će na taj način pomoći ženama širom sveta.

- Više ne gledam sebe u ogledalu. Taj odraz ne liči na mene. Fizički, više sebe ne prepoznajem, ali ne prepoznajem ni sebe kao osobu - razočarano je rekla nekada jedna od najplaćenijih supermodela sveta, i dodala:

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

- Nadam se da mogu nekako da se oslobodim bar dela sramote koju osećam i da ću pomoći drugim ljudima koji su u sličnim situacijama. Neću više da se krijem - zaključuje Linda za "People".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:27

GLUMICA, MANEKENKA I MODEL! Jagoda ima ČETVORO DECE, a izgleda SAVRŠENO! Snajka oduševila žiri ŽENA ZMAJ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track