PREMINUO SLAVNI HOLIVUDSKI GLUMAC: Zavoleli smo ga u POLICAJCU SA BEVERLI HILSA, a oduševio nas je u još jednom SVETSKOM HITU
Foto: Profimedia

POTVRĐENO

PREMINUO SLAVNI HOLIVUDSKI GLUMAC: Zavoleli smo ga u POLICAJCU SA BEVERLI HILSA, a oduševio nas je u još jednom SVETSKOM HITU

Pop kultura -

Američki glumac Frenk Peši preminuo je 6. februara u 75. godini, a informaciju o njegovoj smrti potvrdila je i njegova partnerka.

Frenka Pešija svetska javnost pamti po ulogama u filmovima "Policajac sa Beverli Hilsa", "Top Gun", "Ponoćna trka" i mnogim drugim, a poslednjih nekoliko godina borio se sa težim oblikom demencije, prenosi portal Deadline.

Rođen je 8. decembra 1946. godine u Njujorku. Na početku karijere bio je blizak sa Silvesterom Staloneom dok je radio na filmovima "Rocky" i "Paradise Alley".

Frenk Peši
foto: Profimedia

Frenk Peši i Silvester Stalone su i posle zajedničkog projekta ostali dugogodišnji bliski prijatelji, a negovao je prijateljski odnos i sa Tonijem Danzom i Robertom Fosterom.

Glumac je za sobom ostavio brata Vita, bratanice Vanesu i Danijelu, emotivnu partnerku Tomi. Glumac će biti sahranjen danas.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:12

TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Nebojša - glumac, pesnik, muzičar - preminuo na klupi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track