ŠALJEM LJUBAV SVIM NEDUŽNIM LJUDIMA U UKRAJINI, RUSIJI I EVROPI! Niste ovo zaslužili: Svetske zvezde se oglasile o SUKOBU
Foto: Profimedia

izjasnili se

ŠALJEM LJUBAV SVIM NEDUŽNIM LJUDIMA U UKRAJINI, RUSIJI I EVROPI! Niste ovo zaslužili: Svetske zvezde se oglasile o SUKOBU

Pop kultura -

Svetske zvezde oglasile su se povodom ruskog napada na Ukrajinu. Svoje stavove, kao i reči podrške, izrazile su putem društvenih mreža.

Američka reperka Kardi B (29) iznela je svoj stav o celokupnoj situaciji nakon što je jedan korisnik Tvitera napisao da bi voleo da čuje njeno mišljenje.

Kardi Bi, AMA
foto: Profimedia

- Želela bih da se svetske vođe prestanu nadmetati oko moći i počnu da misle o tome ko će zaista biti pogođen ratom (građani) i o tome da je svetska kriza. Rat, sankcije i napadi trebali bi biti poslednjastvar o kojoj lideri razmišljaju - napisala je Kardi Bi.

Škotska muzičarka Eni Lenoks (67) pitala se šta sledi sada kada su tenkovi, vojnici i ratna mašinerija tu. Zgrozila se nad celokupnom situacijom i izjavila kako je rat neprihvatljiv.

- Pakao od kojeg nas ratovanje spašava? Ludačko puštanje krvi... Drobljenje kostiju i mesa... Kolektivna trauma, tuga, bol, patnja, očaj i teskoba za nedužne muškarce, žene i decu? Koju cenu običan narod mora platiti za ovo ludilo i brutalnost invazije i ratovanja? Ili je ovo tek razrađena prevara? Jedna od taktika zastrašivanja? Pretnja? Moje izvinjenje na ovom mračnom razmišljanju, ali otkada sam rođena, imam privilegiju da živim u mirnom okruženju, i to decenijama nakon završetka Drugog svetskog rata, ukupno 67 godina. Na ovaj ili onaj način to ne uzimam zdravo za gotovo i mislim da je rat neprihvatljiv, to je odbojni varvarizam - napisala je Lenoks na Instagramu.

O ovom uznemirujućem događaju oglasio se i poznati američki pisac Stiven King (74).

- Većina nas je u detinjstvu na igralištu naučila da ne treba stajati po strani dok veliko dete tuče malo dete. Možda ćete primiti jedan do dva udarca ne biste li naterali veliko dete da stane, ali to je ispravno - napisao je King.

Pevačica Šer (75) nazvala je ruskog predsednika despotom.

- Zašto je Ukrajina važna Sjedinjenim Američkim Državama? Putin je despot i bude li imao priliku, on će proždreti suverene zemlje dok ne uskrsne SSSR. Ovo će Evropu ostaviti malom i nezaštićenom. Rusija, Kina i Saudijska Arabija žele baciti SAD na kolena i ovo im je idealna prilika. Žele podele, mržnju i slabost - napisala je.

Poznati nigerijski muzičar Femi Kuti (59) osudio je sve one koji i dalje tvrde da su NATO i Evropska unija "ekspanzionistički".

- Ljudi koji i dalje govore da su NATO i EU "ekspanzionistički" dok Putin doslovno kolonizuje Ukrajinu, trebaju pomoć - napisao je Kuti.

Glumac, reditelj, producent i scenarista, Mark Rafalo (54) poslao je reči podrške svim unesrećenim i nedužnim ljudima Ukrajine, Rusije i Evrope.

- Šaljem ljubav i molitve svim nedužnim ljudima u Ukrajini, Rusiji i Evropi koji su zatečeni u ovom tužnom i bolesnom trenutku, punom nasilja i razaranja. Posebno mladima. Niste ovo zaslužili - napisao je Rafalo.

Javila se i čuvena švedska manekenka Elsa Hos.

Elsa Hosk, Ukrajina
foto: Printscreen/Instagram

Ona je poznata kao nekadašnji Viktorijin anđeo i brojnim saradnjama sa svetskim modnim brendovima.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:08

Pevačica Džamala o ratu u Ukrajni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track