HALJINA KOJU JE MEGAN NOSILA ZA POSEBNU PRILIKU IZLOŽENA U MUZEJU: Svi joj se dive, a jedan detalj na njoj krije TUŽNU PORUKU
Foto: Profimedia

HALJINA GODINE

HALJINA KOJU JE MEGAN NOSILA ZA POSEBNU PRILIKU IZLOŽENA U MUZEJU: Svi joj se dive, a jedan detalj na njoj krije TUŽNU PORUKU

Pop kultura -

Crno-bela svilena haljina koju je Megan Markl nosila tokom čuvenog intervjua sa Oprom Vinfri biće izložena u Modnom muzeju u Batu nakon što je ta institucija proglasila haljinom 2021. godine.

Intervju koji su svi čekali

U najvećem kraljevskom intervjuu koji je čitavu planetu prikovao za ekrane, Megan je iznela tvrdnje o rasizmu unutar kraljevske porodice, rekavši da su članovi bili zabrinuti koliko će biti „tamna“ koža njihovog deteta.

Megan Markl
foto: Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa je takođe tvrdila da ju je Kejt Midlton rasplakala pre nego što se udala za Harija, dok je Hari rekao da je njegov otac Čarls prestao da mu se javlja na telefon nakon što je počeo da „preuzima stvari u svoje ruke“.

Tokom ovog intervjua, vojvotkinja je nosila dugu, crnu svilenu haljinu od žoržeta sa iskrojenim dekolteom, na kom je izvezen cvet lotosa i odgovarajućim kaišem iz kolekcije za Đorđa Armanija za proleće/leto 2022, koja je još uvek dostupna za kupovinu u SAD.

Megan Markl
foto: Printscreen

"Uzbuđeni smo što možemo da objavimo da je haljinu Đorđa Armanija, koju je nosila Megan, vojvotkinja od Saseksa, odabrala Dejzed Ibrahim Kamara i Geret Vrajton iz časopisa kao haljina godine 2021", pisalo je u Tviter objavi Modnog muzeja Bat.

Skrivena poruka koju nosi njena haljina

Poznato je da članovi kraljevske porodice često koriste odevne kombinacije kako bi poslali poruku kroz izbor kroja, boje ili motiva.

Megan Markl
foto: Profimedia

Stručnjaci su spekulisali da je vojvotkinja odabrala haljinu sa dezenom lotosa zbog simbolične povezanosti ovog cveta sa ponovnim rođenjem, samoregeneracijom i duhovnim prosvetljenjem, kao i njegove sposobnosti da cveta uprkos izazovnim uslovima.

Posetioci Modnog muzeja Bet uskoro će moći da vide verziju čuvene haljine kada bude izložena kao poslednji predmet izložbe pod nazivom "Istorija mode u 100 objekata".

Megan Markl
foto: Profimedia

Svake godine, Muzej mode poziva vrhunska imena iz modne industrije da odaberu haljinu godine koja obuhvata preovlađujuće modno raspoloženje, predstavlja prošlu godinu i budi maštu.

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track