UKRAJINA SE MUNJEVITO PENJE NA VRH EVROVIZIJSKIH KLADIONICA: Evo koje su mesto zauzeli samo par sati nakon objave predstavnika
Foto: Printscreen/ Youtube

STIŽE PODRŠKA

UKRAJINA SE MUNJEVITO PENJE NA VRH EVROVIZIJSKIH KLADIONICA: Evo koje su mesto zauzeli samo par sati nakon objave predstavnika

Pop kultura -

Nakon aktuelnih događaja u Ukrajini, u samo nekoliko poslednjih sati, ova država popela se na drugo mesto kladionica za pobednika Evrovizije 2022..

Naime, ukrajinskim predstavnicima povećala se šansa za pobedu jer se mnogi, u poslednjih nekoliko sati, klade na njihovu pobedu u Torinu. Na stranici za klađenje uz ime Ukrajine, izvođača i naziva pesme stoje plavo i žuto srce u znak podrške Ukrajini i Ukrajincima.

Prvenstveno je za ukrajinskog predstavnika za Evroviziju 2022. u Torinu izabrana pevačica Alina Paš, ali je morala da se povuče s takmičenja nakon što je prošla temeljno ispitivanje zbog izveštaja da je posetila Krim, koji je Rusija okupirala 2015. godine. Paš je bila odabrana da predstavlja Ukrajinu na takmičenju sa pesmom "Shadows of Foreign Ancestors".

Nakon toga, ukrajinska televizija UA:PBC, izabrala je novu pesmu, a reč je o pesmi "Stefania", koju izvodi Kalush Orchestra.

Kalush Orchestra bili su drugoplasirani na ukrajinskom izboru za predstavnika na Evroviziji. Iako im je publika dala maksimalan broj bodova, žiri ih je stavio tek na treće mesto. Pesma "Stefania" spaja tradicionalno pevanje i instrumente s modernim repom, a posvećena je majkama.

Inače, ukrajinska državna televizija, UA:PBC, pozvala je Evropsku radiodifuznu uniju (EBU), koja organizuje takmičenje, da suspenduje Rusiju i zabrani joj učešće na ovogodišnjem takmičenju.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

02:34

SRPSKI DIPLOMATA OTKRIO NA ČIJOJ STRANI TREBA DA BUDE SRBIJA Rusija i Ukrajina su nam prijateljske zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track