KLADIONICE PREDVIĐAJU DA ĆE SARA JO PREDSTAVLJATI SRBIJU NA EVROVIZIJI: Prema kvotama u trci su i ACA LUKAS, ZORJA PAJIĆ, ANGELINA
Foto: Beta/Miloš Miškov, Ana Paunković, BETA/Amir Hamzagić, Nemanja Nikolić, Shutterstock

PROGNOZA

KLADIONICE PREDVIĐAJU DA ĆE SARA JO PREDSTAVLJATI SRBIJU NA EVROVIZIJI: Prema kvotama u trci su i ACA LUKAS, ZORJA PAJIĆ, ANGELINA

Pop kultura -

Prema procenama kladionica u Srbiji najviše šanse da Srbiju predstavlja na Evroviziji, koja će se u maju održati u italijanskom gradu Torinu, ima Sara Jo.

Kvota za njen trijumf je 1,55. Odmah do nje je Zorja Pajić, s kvotom od 2,20, pa Aca Lukas sa 3,00, zatim Angelina sa 5,00, Marija Mikić sa 8,00 i Tijana Dapčević i Ana Stanić sa 10,00.

Sara Jovanović, Sara Jo, odgovorila, Aca Lukas, Beovizija, Evrovizija
foto: Marina Lopičić, ATA images

I prethodnih godina kladionice su se bavile ovakvim vidom klađenja i retko kad se desilo da promaše.

Prilikom određivanja koliko će koji izvođač imati kvotu uzima se u obzir više faktora, od toga koliko je njegova pesma popularna u trenutku objavljivanja, zatim mišljenja i kritike stručne javnosti, kao i toga koliku podršku ima pevač među publikom.

Prvo polufinale

Festival "Pesma za Evroviziju '22", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije u Torinu, imaće tri takmičarske večeri, od 3. do 5. marta i emitovaće se iz studija Rts-a na Košutnjaku u direktnom prenosu od 21 sat.

Beovizija
foto: RTS

U svakom polufinalu učestvovaće po 18 kompozicija, što ce biti i broj finalista - iz prvog i drugog polufinala plasiraće se devet najbolje rangiranih kompozicija za koje će u odnosu 50 prema 50 odsto glasati publika i stručni žiri. Voditelji sve tri večeri biće Dragana Kosjerina i Jovan Radomir, a iz takozvanog "Green rooma" uključivaće se Kristina Radenković i Stefan Popović.

Dragana Kosjerina
foto: Pritnscreen

Prema procenama kladionica, šanse da uđu u finale festivala "Pesma za Evroviziju '22" imaju Zorja Pajić, Aca Lukas, Angelina, Marija Mikić, Ana Stanić, Konstrakta, Boris Subotić, Ivona i Julija. Ostali izvođači u prvoj polufinalnoj večeri (Sanja Bogosavljević, VIS Limunada, Bojana Mašković, Bane Lalić i MVP, Igor Simić, Mia, Jelena Pajić, Biber i Lift) imaju znatno veće kvote, odnosno manje šanse za prolazak u finale.

Lukas ne odustaje

Aca Lukas i njegov producent Saša Mirković pre dva dana najavili su da će se pevač povući iz trke za Evroviziju ukoliko čelnici Rts-a ne saopšte imena članova žirija do juče u podne. Iz Javnog servisa to nisu učinili, pa je Lukasov tim odlučio da popusti.

Aca Lukas, Olivera Kovačević
foto: Ana Paunković

- Iako Rts nije saopštio imena članova žirija, apelujemo na te članove da glasaju po svojoj savesti, a ne po željama direktora Dragana Bujoševića i glavne urednice zabavnog programa Olivere Kovačević. Zbog ogromnog pritiska koji imamo, kao i želje Lukasovih fanove i građana naše zemlje, Aca neće razočarati Srbiju. Doneli smo odluku da nastupimo večeras - rekao je za Kurir Saša Mirković.

(Kurir.rs/Ivan Ercegovčević)

Bonus video:

03:20

HOĆU DA POBEDIM NA EVROVIZIJI! Aca Lukas žestoko potkačio ostale kandidate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja