RUSLANA UPLAŠENA ZBOG RUSKE INVAZIJE NA UKRAJINU: Da li želite novi Černobilj? Ovo vodi u nuklearnu katastrofu
Foto: AP/Emilio Morenatti, EPA/Yuri Kochetkov, EPA/JULIEN WARNAND

strepi

RUSLANA UPLAŠENA ZBOG RUSKE INVAZIJE NA UKRAJINU: Da li želite novi Černobilj? Ovo vodi u nuklearnu katastrofu

Pop kultura -

Pobednica Evrovizije 2004. godine Ruslana oglasila se povodom ruskog napada na Ukrajnu, a tom prilikom je objansila koliko njen narod pati i kako ne smeju da se predaju.

Ruslana
foto: Printscreen/ Instagram

Nije neobično da Ruslana aktivno učestvuje u političkim dešavanjima svoje države, s obzirom da je od 2014. godine redovno uključena u borbu da njen narod i zvanično postane deo Evrope.

Ona je te godine bila i u Srbiji, te je govorila o situaciji koja se desila u njenoj rodnoj zemlji, objašnjavajući kako je jako zabrinuta jer je Rusija preuzela Krim.

Ruslana
foto: Printscreen YT

- Jasno nam je da ćemo morati da uzvratimo kada Rusi budu intervenisali na našoj teritoriji. U suprotnom ćemo izgubiti istočne i južne oblasti, koje uključuju celokupnu ukrajinsku industriju. Veoma smo zabrinuti. Čak i kada Rusija demantuje da će intervenisati, mi imamo razlog da sumnjamo- rekla je Ruslana 2014. godine za Blic.

Tada je naglasila da bi taj sukob Rusije i Ukrajne mogao da dovede do Trećeg svetskog rata:

- Naravno, kao i svaki moj zemljak! Pripajanje Krima Rusiji je neverovatno kršenje suvereniteta i zakona moje zemlje. Imam prijatelje na Krimu koji su napustili domove jer ne žele da budu Rusi.

Pevačica se tada plašila rata, a njene sumnje su se sada ostvarile, te je ostala još samo nada da do Trećeg svetskog rata ipak neće doći i da će se sukobi rešiti mirnijim putem, iako pevačica skreće pažnju na pretnju koju izaziva činjenica da Rusija drži Černobilj.

- Nema tog Putina zbog kojeg bismo se predali. Ruska vojska okupirala je Černobilj i najveću industriju za proizvodnju nuklearne energije. Što samo može da znači - nuklearnu katastrofu. Da li želite Černobilj 2? Ovo nije rat informacija, već panični rat. Niko ne može mirno da spava - rekla je Ruslana u obraćanju za grčke medije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

16:34

Rusija traži da Ukrajna i Gruzija ne budu primljenje u Nato, ali i da Nato smanji aktivnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track