ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU O KONSTRAKTI! Evo šta kaže o njenoj pesmi i šta joj PROGNOZIRA: Ostaje nam da navijamo
Foto: Nenad Kostić

VLADIMIR GRAIĆ GRAJA

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU O KONSTRAKTI! Evo šta kaže o njenoj pesmi i šta joj PROGNOZIRA: Ostaje nam da navijamo

Pop kultura -

Izbor predstavnika Srbije za Pesmu Evrovizije je gotov, a o ovom muzičkom takmičenju u organizaciji RTS i dalje se priča.

Vladimir Graić, autor pobedničke pesme "Molitva", s kojom je Marija Šerifović trijumfovala 2007. u Finskoj, kaže da je Ana Đurić Konstrakta zaslužila uspeh osvojen na Pesmi za Evroviziju 22.

- Hteo sam da uopšte ne pratim ovogodišnji izbor i, naravno, bezuspešno. Ispratio sam, ali ne posebno pažljivo. Primetan je moderniji pristup većine autora, učinjen je i produkcijski skok. RTS je dokazao koliko je iznad svih ostalih televizija. Bilo je nekoliko zanimljivih pesama i izvođača - kaže Vladimir Graić Graja za Kurir.

Ana Paunković
foto: Nebojša Mandić

Trijumf bivše pevačice benda Zemlja gruva nije ga iznenadio.

- Pobednička pesma je vešto koncipirana. Nije pisana po nekim uobičajenim standardima, drugačija je, latentno socijalno angažovana. Konstrakta je izuzetno sugestivna i kao pevačica i kao performer. Ujedinjeni glasovi publike i žirija potvrđuju da je to pesma koja zaslužuje da nas predstavlja u Torinu. Šta očekivati tamo? Jako je teško dati bilo kakvu prognozu. Podigla se prašina i među fanovima Evrovizije, mišljenja su potpuno podeljena. Ono što je sigurno je da nećemo proći nezapaženo, a nama ostaje da zdušno navijamo - poručuje kompozitor.

Vladimir Graić
foto: Nebojša Mandić

Ana je i pre 13 godina pokušala da izbori plasman na Evroviziju. Na Beoviziji sada već davne 2009. godine ona je nastupala sa svojim bendom Zemlja gruva, koji se predstavio s pesmom "Svejedno je". Te godine, podsetimo, Srbiju je predstavljao Marko Kon i "Cipela", a s Konstraktom je, kao pijanista, nastupao voditelj Zoran Kesić.

- Sve je krenulo od mene. Meni je naneta velika nepravda. Konstrakti je krenula karijera sa mnom, a tome sada niko ne piše - kaže kroz smeh Kesić za Kurir.

Zoran Kesić
foto: Printscreen YT

On je tada nastupao s bendom kao lik Mamlaz Stamenković iz kultne emisije "Fajront republika" s Metropolisa, a kasnije i s Prve televizije.

Konstrakta te 2009. nije izgledala fizički mnogo drugačije nego danas, ali promena u njenom stilu je očigledna! Tada je nastupala u plavoj haljini i u visokim potpeticama, a društvo na sceni joj je, naravno, pravila njena koleginica iz Zemlje gruva Zoe Kida, koja se takođe takmičila i na ovogodišnjem festivalu s pesmom "Bejbi".

Ana Đurić je danas diplomirani arhitekta, majka dvoje dece, Lene i Nikole. Godinama je bila član benda Zemlja gruva, koji je nastao 2007. godine.

Zemlja gruva, Ana Đurić Konstrakta
foto: Nebojša Mandić

Kurir.rs/Aleksandra Kolarević

Bonus video:

00:14

Ovako zvuči Konstrakta u izvedbi Krajišnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track