PATRIJARH PORFIRIJE GOVORIO O KONSTRAKTI! Evo šta misli o pesmi i koji je stav CRKVE: Jedan mali kvar u životu i nema pomoći!
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić

oglasio se

PATRIJARH PORFIRIJE GOVORIO O KONSTRAKTI! Evo šta misli o pesmi i koji je stav CRKVE: Jedan mali kvar u životu i nema pomoći!

Pop kultura -

Patrijarh srpski Porfirije istakao je danas Crkva nije ni staromodna, niti moderna već uvijek aktuelna, a taj stav je pojasnio i tumačenjem pesme Ane Đurić Konstrakte "In coropore sano" koja će Srbiju predstavljati na izboru za Pesmu Evrovizije.

Konstrakta, Ana Đurić
foto: ATA images

Kako prenosi Mondo, Patrijarh je u besedi u Hramu Svetog Save u Beogradu naveo da je celu pesmu i njen stih "I šta ćemo sad?" razumeo na način da ljudi pokušavaju da budu savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati, a da onda dođe "jedan mali kvar u životu" i da "od svega toga spolja nema nikakve pomoći".

Patrijarh Porfirije, Banja Luka
foto: ATA images

- Crkva nije staromodna, niti je moderna, već je Hristova i uvek savremena, aktuelna, te da uvek odgovara, daje mogućnost onome koji traži istinu, čezne za večnošću, za ljubavlju- objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

- Do nje se u Hristu i Hristom dolazi. Ona daje mogućnost da svako dobije odgovor na svoja suštinska, najdublja pitanja- rekao je srpski patrijarh.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

03:13

Oglasila se pevačica koja nas je predstavljala na Evroviziji u Ukrajini DALA JOJ SAVET ZA POBEDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track