EVROPA ODLEPILA ZA KONSTRAKTOM, MUNJEVITO SE PENJE KA VRHU: Evo za koliko je mesta skočila na svetskim kladionicama
Foto: Damir Dervišagić

VRH

EVROPA ODLEPILA ZA KONSTRAKTOM, MUNJEVITO SE PENJE KA VRHU: Evo za koliko je mesta skočila na svetskim kladionicama

Pop kultura -

Kada je Srbija izabrala Anu Đurić Konstraktu da nas predstavlja na Evroviziji u Torinu s pesmom "In corpore sano", evropske kladionice davale su joj osrednju šansu za pobedu s kvotom od 151. To bi značilo da bi naša umetnica zauzela tek 25. mesto u finalu večeri, a male bi bile šanse da uopšte i prođe u polufinalu.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: Damir Dervišagić

Penje se

U međuvremenu mnogo toga se promenilo. Iz dana u dan Konstrakta se penje na muzičkim listama i njena numera je sve popularnija, o čemu svedoči i to što je danima bila u vrhu trendinga na jutjubu u mnogim državama. Posle samo dva dana kvota je pala na 101, pa bi u tom slučaju "In corpore sano" zauzeo 20. mesto da je u tom trenutku bilo takmičenje. Sada je, po prognozama svetskih kladionica, Konstrakta još bliža pobedi. Kvota trenutno iznosi 51, što bi značilo da umetnica zauzima 11. poziciju u finalu Evrovizije.

Konstrakta
foto: Printscreen

Ovo je najveći uspeh poslednjih desetak godina kada su u pitanju srspki predstavnici na najvećem muzičkom takmičenju. Setimo se samo prethodnih takmičara, poput grupe "Harikejn", kojima su kladionice i evrovizijski fanovi predviđali osrednji uspeh kada je u pitanju plasman, a ispostavilo se da su bili u pravu, jer su devojke zauzele 15. mesto.

Favoriti

Kada su u pitanju ostali predstavnici, na prvom mestu je ubedljivo Ukrajina. Njih će ove godine predstavljati Kaluški orkestar sa pesmom "Stefanija" i kvotom 1.72. Oni će pokušati da snime video koji će poslati organizatorima za slučaj da ne uspeju fizički da dođu u Italiju. Inače, orkestar je na nacionalnom takmičenju zauzeo drugu poziciju, ali će ipak predstavljati boje Ukrajine, jer je prvoplasirana Alina Paš zbog skandala odustala od takmičenja. Ona je bila na Krimu nakon što je Rusija anektirala taj deo Ukrajine 2015. godine, što je protivno ukrajinskim zakonima.

Alina Paš, Ukrajina, Evrovizija
foto: Printscreen/Youtube/Eurovision Ukraine

Drugu poziciju zauzima Italija sa pesmom "Brividi" i kvotom 5, treće Švedska i numera "Hold Me Closer" sa kvotom devet, a na četvrtom i petom mestu su Engleska i Grčka.

Konstrakta
foto: Nenad Kostić, Printscreen

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić

Bonus video:

05:54

Konstrakta BRUTALNO ISKRENA: Nemam više vremena da budem Ana, sad sam Konstrakta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track