POČELA IZGRADNJA BINE ZA EVROVIZIJU 2022: Po meri je KONSTRAKTE, divan spoj klasičnog i modernog, a i SUNCE će je OBASJATI
Foto: Photo: EBU

bombastično

POČELA IZGRADNJA BINE ZA EVROVIZIJU 2022: Po meri je KONSTRAKTE, divan spoj klasičnog i modernog, a i SUNCE će je OBASJATI

Pop kultura -

Kako je prenela Evrovizija IN, izgradnja bine je počela.. Spoj klasičnog i modernog, veza digitalnog sa analognim, uz niz svetlosti i pokreta pratiće I nastup naše predstavnice o čijoj pesmi “In corpore sano” piše ceo svet.

Ana Đurić, Konstrakta
foto: Nemanja Nikolić

Prošlog meseca italijanski Rai, emiter za Pesmu Evrovizije 2022. predstavio je dizajn scene u PalaOlimpico areni u Torinu. Autorka, sccenografkinja Frančeska Montinaro koncept je nazvala Unutar Sunca (The Sun Within) .

U intervjuu za agenciju ANSA, Frančeska Montinaro je podelila dodatne detalje o tome šta je bila glavna inspiracija za njen concept u kome italijanska priroda igra centralnu ulogu.

Atelier Francesca Montinaro, Evrovizija 2022., bina
foto: Photo: EBU

- Odmah sam znala da scena treba da pokaže svu lepotu Italije, koja govori o našem stvaralaštvu. Uvek smo u pokretu, na svim poljima, uvek tražimo rešenje koje nas tera da vaskrsnemo.

Iza svakog aspekta scenskog dizajna stoji, kako kaže, jasna namera. Bina će biti ravna, kako bi izvođači mogli najbolje da izraze svoj identitet.

Inače, ukupno sedamnaest italijanskih gradova podnelo je svoju kandidaturu za domaćina Pesme Evrovizije 2022. Nakon dugog procesa nadmetanja, Rai je najavio da će veliko finale biti održano u torinskom PalaOlimpico u subotu 14. maja, a polufinale 10. i 12. maja.

Najavljeno je da će takmičenje voditi Laura Pausini, Alesandro Catelan i Mika. Kako sada stoje stvari sa koronom, Rai se nada da će popunjenost arene biti najmanje 65% kapaciteta.

Kurir.rs/escxtra.com/B.M.

Bonus video:

03:14

Konstrakta se upoznala sa novinarkom Kurira koja joj je 2 puta omašila ime OVAKO JE DOŠLO DO GAFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track