LEGENDARNI GLUMAC POSLEDNJE DANE PROVEO U NESNOSNIM MUKAMA: Nije hteo da pije LEKOVE ZA BOLOVE, a ovo je razlog
Foto: Profimedia

BOLAN KRAJ

LEGENDARNI GLUMAC POSLEDNJE DANE PROVEO U NESNOSNIM MUKAMA: Nije hteo da pije LEKOVE ZA BOLOVE, a ovo je razlog

Pop kultura -

Američki glumac Vilijam Hart, poznat po ulogama u popularnim filmovima "Velika jeza" i Oskarom nagrađenom "Poljupcu žene pauka", umro je u nedelju u 71. godini života.

Glumac je proveo svoje poslednje dane u velikoj boli i patnji jer nije želeo da uzima tablete protiv bolova, a 2012. godine dijagnostikovan mu je rak prostate koji je u maju metastazirao na njegove kosti. Hartov sin Vil podelio je na društvenim mrežama vest da je njegov slavni otac na kraju izgubio bitku s bolešću, a Hartova patnja bila je nesnosnija nego što bi se očekivalo.

Vilijam Hart
foto: Profimedia

Poznato je da je rak prostate izuzetno bolan u svojoj završnoj fazi. Inače bi se lečio jakim opijatnim lekovima, poput morfijuma. Međutim, sada je otkriveno da Hart nije bio voljan da odustane od svoje mukotrpne, decenijama duge trezvenosti i odbijao je lekove protiv bolova koliko god je mogao jer se borio s ovisnošću o drogama i alkoholu 1980-ih, kada je bio zvezda u usponu.

Vilijam Hart, glumac
foto: Profimedia

Glumac je progovorio o svom raku 2018. godine, kada su istraživači s Berklija predstavili novu hemoterapiju za koju se tvrdi da je bez nuspojava. Rekao je da niko ne može da zna kakav je osećaj kad ti neko kaže da imaš rak sve dok se to ne dogodi. Obraćajući se lekarima, rekao je: "Nisam hteo da čujem reč 'hemoterapija' iz svojih usta".

Izvor blizak pokojnom glumcu otkrio je da je Hart poslednjih nekoliko nedelja proveo u neizdrživoj boli, te je pristao na negu u bolnici, ali tek u poslednjim danima, kada je bol postala nepodnošljiva.

Vilijam Hart, glumac
foto: Profimedia

Umro je okružen svojom porodicom u svojoj kući u Portlandu u Oregonu, gde je živeo od 2015. godine.

Inače, glumac je nekoliko puta bio na rehabilitaciji, a čak je i upoznao svoju suprugu Heidi Henderson, s kojom se venčao 1989. godine, dok je bio na rehabilitaciji. Međutim, njegov privatni život bio je kao kod svake holivudske zvezde. Bio je u braku s glumicom Meri Bet Sapinger i s Heidi Henderson, s kojom je imao dvoje dece. Iz veze s balerinom Sandrom Dženings i s francuskom glumicom Sendrin Boner imao je po jedno dete.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:04

AMMAR MAŠIĆ NE KORISTI TAKSI: Devojke mi se udvaraju i u GRADSKOM PREVOZU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja