NI HARI, NI VILIJAM: Luksuznu kuću princeze Dajane neće naslediti njeni sinovi već jedan GLUMAC sa kojim je imala POSEBAN odnos!
Foto: Profimedia

imanje

NI HARI, NI VILIJAM: Luksuznu kuću princeze Dajane neće naslediti njeni sinovi već jedan GLUMAC sa kojim je imala POSEBAN odnos!

Pop kultura -

Tragično nastradala princeza Dajana rođena je u Sandringemu 1. jula 1961. godine, kao četvrto od petoro dece Džona Spensera, vikonta od Altorpa.

Dajanina porodica oduvek je bila usko povezana s britanskom monarhijom. Njene bake Sintija i Rut bile su dvorske dame majke kraljice Elizabete II. Posle razvoda roditelja Dajana je neko vreme živela sa majkom u Londonu, da bi ubrzo starateljstvo nad decom dobio vikont Spenser.

statua, princeza Dajana, princ Hari, princ Vilijam
foto: Profimedia

U to vreme Dajana se seli u Altorp, na imanje Spenserovih u Nortemptonširu, gde je živela i nova supruga njenog oca. Dugo se spekulisalo da je princeza sa maćehom Rejn imala loš odnos zbog čega je vreme provedeno u Altropu često opisivala kao nesrećno i nestabilno. Ipak, Dajanini ostaci počivaju upravo u Altorp parku.

Luksuzno zdanje ima čak devedeset soba i galeriju portreta, a pored velelepne kuće, tu je i nepregledno prostranstvo travnjaka. Britanski mediji pišu da kuća princeze Dajane neće pripasti njenim sinovima, već će je naslediti princezin bratanac Luj Spenser.

Luj Spenser odrastao je u Kejptaunu, a u Veliku Britaniju vratio se kako bi studirao na prestižnom Univerzitetu u Edinburgu. Posebno je zanimljiva činjenica da se bratanac princeze Dajane bavi glumom.

Na venčanju princa Harija i Megan Markl Luj je privukao veliku pažnju medija. Britanski tabloidi jednom prilikom su ga nazvali „Hari lajt“, jer obožava žurke i lepe devojke, baš kao njegov brat od tetke u mladosti, ali je nešto umereniji nego što je bio princ Hari.

(Kurir.rs/Hello magazin)

00:37

PREDSEDNIK VUČIĆ ODLIKOVAO ALBERTA II: Ovo je trenutak svečanog uručivanja Ordena na lenti (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track