NJENO VISOČANSTVO SE PRIDRUŽUJE NAJPOZNATIJIM MODELIMA: Kraljica Elizabeta će prvi put u istoriji krasiti NASLOVNU STRANU VOGA
Foto: Profimedia

LICE S NASLOVNICE

NJENO VISOČANSTVO SE PRIDRUŽUJE NAJPOZNATIJIM MODELIMA: Kraljica Elizabeta će prvi put u istoriji krasiti NASLOVNU STRANU VOGA

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II pojaviće se na naslovnoj strani aprilskog izdanja britanskog "Voga" po prvi put u istoriji povodom svog platinastog jubileja.

Na naslovnoj strani nalazi se slika njenog veličanstva iz 1957. godine, koju je snimio lord Snouden, bivši muž princeze Margaret. Kraljica na fotografiji nosi čuvenu dijademu Džordža IV, koja je snimljena u vreme njene desete godišnjice braka sa princom Filipom.

Prema rečima portparolke časopisa, izdanje će odati "posebnu počast Njenom Veličanstvu uoči platinastog jubileja, osvrćući se na njen jedinstveni odnos sa Monarhijom tokom njenih 70 godina na prestolu".

Kraljica Elizabeta, Elizabeta II
foto: EPA/ Will Oliver

Glavni urednik publikacije, Edvard Eninful, primetio je da se poslednjih godina čini da se „drevna institucija“ kraljevske porodice menja i modernizuje, ulažući napor da istakne rad nedovoljno zastupljenih ljudi.

Kraljičina naslovnica biće samo jedna od dve specijalne verzije časopisa - druga prikazuje "Holivud Rojaliti", sa slikom glumice iz ostvarenja "Queen's Gambit" - Anje Tejlor Džoj.

Uporedo sa naslovnom slikom njenog Veličanstva, Anja je takođe ponela savršenu repliku kraljevske dijademe Džordža IV. U okviru aprilskog izdanja čuvenog magazina, Anja otkriva kako se bori sa usponom svoje slave, prenosi "Dejli Mejl".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track