BRITANSKA KRALJEVSKA PORODICA MORA KONAČNO DA PRIZNA SVOJU ULOGU U ROPSTVU: Slavna glumica ZAHTEVA javno izvinjenje od njih!
Foto: Profimedia

Ajde više!

BRITANSKA KRALJEVSKA PORODICA MORA KONAČNO DA PRIZNA SVOJU ULOGU U ROPSTVU: Slavna glumica ZAHTEVA javno izvinjenje od njih!

Pop kultura -

Kraljevska porodica ne može da ignoriše svoju ulogu u ropstvu, poručila je Vupi Goldberg.

Proslavljena glumica i voditeljka se ne suzdržava kada govori o kraljevskoj porodici. U epizodi tok šoua "The View" (Pogled) od 23. marta, pozvala je britansku kraljevsku porodicu da prizna svoju ulogu u ropstvu.

Vupi Golberg
foto: Profimedia

„Kruna ne može da ignoriše činjenicu da je Britanija godinama trčala preko Indije“, rekla je ona. „Ne zaboravimo, kada govorimo o tome, nisu se još izvinili“.

Ipak, Goldberg je odala priznanje princu Čarlsu, za koga je rekla da "ima neku ideju o tome" jer je tako nešto napomenuo dok je bio na Barbadosu.

Princeza Dajana, Princ Čarls, Ledi Di, Ispitivanje

Goldberg nije jedina koja je javno pozvala kraljevsku porodicu da se izvini za svoju imperijalnu prošlost. Njeni komentari usledili su samo dan nakon što su princa Vilijama i Kejt Midlton dočekali demonstranti na Jamajci tokom turneje po Karibima. Pored toga, više od sto građana napisalo je pismo kraljevskoj porodici tražeći formalno izvinjenje zbog uloge britanske monarhije u ropstvu, navodi Vašington post.

Princ Vilijam je tokom večere održane 23. marta pomenuo da je ropstvo „užasno zverstvo“, ali nije se zvanično izvinio za ulogu svoje porodice u tome.

Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Umesto toga, rekao je: „Želim da izrazim svoju duboku tugu. Ropstvo je bilo odvratno. I nikada nije trebalo da se desi. Dok je bol dubok, Jamajka nastavlja da kuje svoju budućnost sa odlučnošću i hrabrošću“, što stanovništvo ove i drugih zemljalja širom planete smatra nedovoljnim.

Kurir.rs/B.M.

Bonus video:

02:08

Profesorka kriminologije tvrdi da je Evropa u Ukrajini pokazala svoje pravo lice: RASIZAM JE NA DELU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track