00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

KRATKO I JASNO

DA LI ĆE VIL SMIT IPAK OSTATI BEZ OSKARA?! Svi su čekali REAKCIJU ORGANIZATORA! U njihovom saopštenju je ODGOVOR na ovo pitanje

Pop kultura -

Iako su se na temu šamaranja na ovogodišnjoj dodeli Oskara oglasili gotovo svi - od policije do svedoka incidenta, svi su čekali reakciju Akademije koja ovaj događaj i organizuje.

Iako su se mnogi pitali da li će Vil Smit možda sada ipak ostati bez svog Oskara (inače prvog u karijeri), iz saopštenja Akademije može se zaključliti da se tako nešto zasad ne razmatra.

Naime, organizator dodele Oskara je na Tviteru objavio da ne odobrava nasilje nakon incidenta koji se dogodio, kada je glumac Vil Smit, dobitnik Oskara za najbolju mušku ulogu, ošamario voditelja Krisa Roka na bini tokom prenosa uživo i usput ga izvređao.

"Akademija ne odobrava nasilje u bilo kom obliku", objavila je Akademija filmske nauke i umetnosti na Tviteru nakon ceremonije.

"Drago nam je što smo večeras proslavili 94. dodelu nagrada zajedno s njihovim dobitnicima koji zaslužuju ovakav trenutak priznanja svojih kolega i ljubitelja filma iz celog sveta", stoji u njihovoj objavi.

Smit se izvinio Akademiji

Vil Smit je ošamario voditelja Krisa Roka i vulgarno ga izvređao jer se ovaj našalio na račun frizure njegove supruge, što je događaj koji je zasenio dodelu Oskara.

Otprilike 45 minuta kasnije, primajući svog prvog Oskara za najboljeg glumca za ulogu u "Kralju Ričardu", Smit se u govoru punom suza izvinio Akademiji filmske umetnosti i nauke i svojim kolegama, ali ne i Roku.

Vil Smit, Kris Rok, Oskar 2022, šamar
foto: Profimedia

Incident je nadmašio ostatak svečanosti u trajanju od tri i po sata i zasigurno će ostati jedan od najupečatljivijih trenutaka 94. dodele Oskara. Ovakvo bi ponašanje Smita moglo stajati njegove izvrsne glumačke reputacije u Holivudu, ali ne i krivične prijave, barem zasad, jer je policija u Los Anđelesu objavila da je Rok odbio da podnese prijavu.

Incident je započeo kada se Rok našalio na račun frizure Smitove supruge Džejde Pinket Smit, ali nije poznato je li znao da se Smitova supruga bori s autoimunom bolešću koja uzrokuje gubitak kose.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:01

KURIR NA SARAJEVO FILM FESTIVALU: Nečista krv oduševila prisutne, večeras dodela nagrada, sutra premijera filma Toma!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track