OTKAŽITE OSKARE! Fanovi besni zbog ovog ISPADA u prisećanju na preminule glumce: Kako su mogli da ga zaborave? Ovo su im ZAMERILI
Foto: AP/Richard Shotwell

LJUTI SU

OTKAŽITE OSKARE! Fanovi besni zbog ovog ISPADA u prisećanju na preminule glumce: Kako su mogli da ga zaborave? Ovo su im ZAMERILI

Pop kultura -

Slavni američki komičar Bob Sadžet, koji je umro pre manje od tri meseca, izostavljen je iz prisećanja na preminule kolege na sinoćnoj dodeli Oskara, što je izazvalo bes fanova koji su u tome videli nepoštovanje prema Sadžetu.

Bob Saget, Bob Seget
foto: Profimedia

Zvezda "Pune kuće" pronađena je mrtva u 65. godini u hotelskoj sobi u januaru. Sadžet je i sam bio oskarovac, jer je 1977. osvojio "studentskog" Oskara za svoj crno-beli dokumentarac "Kroz Adamove oči". Na Tviteru se zbog tog propusta Akademije odmah razvila žučna rasprava.

- Ozbiljno, zašto Bob Sadžetet nije bio u In memoriamu? - upitao je jedan korisnik Tvitera.

- Otkažite Oskare jer niste spomenuli Boba Sadžeta - pisao je drugi.

Beti Vajt
foto: Printscreen

Ipak, uprkos ovoj konfuziji, ovogodišnji In memoriam bio je posebno emotivan, s obzirom na omiljene izvođače koji su nas napustili u prethodnoj godini.

Spomenut je legendarni glumac Sidni Poatje, prvi crni dobitnik Oskara za najboljeg glumca, koji je preminuo u 94. godini, što je pogodilo obožavaoce njegove karijere koja je trajala čak 71 godinu i koji je iza sebe ostavio sjajna glumačka ostvarenja u filmovima poput "A Raisin in the Sun", "Pogodi ko dolazi na večeru" i "Uptown Saturday Night".

Zvezda serije "Zlatne devojke" Beti Vajt, koja je umrla krajem 2021. godine, neposredno pre svog 100. rođendana, takođe je uključena u oskarovski oproštaj.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track