TO JE NAJBOLJE ČUVANA TAJNA GLUMAČKOG SVETA! 20 žena prijavilo ga je za zlostavljanje: Imaću s*ks sa tobom i otpustiću te!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

TO JE NAJBOLJE ČUVANA TAJNA GLUMAČKOG SVETA! 20 žena prijavilo ga je za zlostavljanje: Imaću s*ks sa tobom i otpustiću te!

Pop kultura -

Tvrdnje 20 žena o seksualnom uznemiravanju i maltretiranju protiv glumca Noela Klarka neće dovesti do istrage kriminalističke policije, saopštila je Metropoliten policija.

Klark je bio predmet pritužbi na opipavanje i nedoličnog seksualnog ponašanja u incidentima između 2004. i 2019. Najpoznatiji je po svom radu na Kidulthoodu 2006. i BBC-jevog Doktora Koa.

Optužbe koje su iznele žene koje su ga poznavale u profesionalnom svojstvu otkrio je Gardijan u aprilu 2021.

Među njima je i to da je Klark jednoj ženi rekao da planira da je "jebe i otpusti" i da ju je tajno snimio golu na audiciji.

Bivši studenti Londonske škole dramske umetnosti tvrdili su da ih je Klark podsticao da se skinu u radionicama improvizacije. Nakon što su žalbe izašle na videlo, Met je rekao da istražuje.

Međutim, u petak je Skotland Jard saopštio da neće pokrenuti zvaničnu istragu „nakon temeljne procene specijalističkih detektiva“. Portparol je rekao:

- Ažurirali smo podnosioce žalbe. Ako budu prijavljeni bilo kakvi dalji navodi u vezi sa onima koji su već procenjeni, onda će to biti temeljno razmotreno.

Ana Birli, članica predizborne grupe Reclaim These Streets, koja je nedavno dobila spor na visokom sudu protiv Meta, rekla je za Dejli Miror da izveštaje treba shvatiti ozbiljno i da žene slušaju.

- Mora da je veoma uznemirujuće za žene koje su bile tako hrabre i progovorile da čuju da policija ne veruje da su njihova svedočenja dovoljna.

Birli je dodala:

- Naš sistem krivičnog pravosuđa već je više puta izeverio žene iznova i iznova.

Nakon tvrdnji o seksualnom uznemiravanju, Bafta je povukla nagradu za izuzetan britanski doprinos kinematografiji koju je dodelila Noelu Klarku nešto više od dve nedelje pre optužbi.

Glumci, uključujući Kristinu Čong, koja je glumila zajedno sa Klarkom u filmu Bulletproof, objavili su na Tviteru da su optužbe o njemu.

- To je najbolje čuvana tajna britanske filmske industrije godinama. Ako sumnjate, verujte mi, istina je - pisala je Kristina tada na Tviteru.

Nakon tvrdnji, Klark je napustio svoju producentsku kuću,a emisije u kojima je glumio, uključujući Ski's Bulletproof, povučene su iz rasporeda i otkazane. On nije komentarisao najavu Meta, ali je u prethodnoj izjavi rekao:

- Žestoko poričem bilo kakvo seksualno nedolično ponašanje ili krivično delo. Međutim, nedavni izveštaji su mi jasno stavili do znanja da su neki od mojih postupaka uticali na ljude na način na koji nisam nameravao niti sam shvatio. Tim pojedincima želim da kažem da mi je duboko žao. Tražiću stručnu pomoć da se obrazujem i promenim na bolje.

(Kurir.rs/Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track