DETALJ KOJI SKORO NIKO NIJE UOČIO DOSAD: Žika Todorović podelio KADAR iz filma CRNA MAČKA, BELI MAČOR! Svi su gledali u OVO (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

ZANIMLJIVO

DETALJ KOJI SKORO NIKO NIJE UOČIO DOSAD: Žika Todorović podelio KADAR iz filma CRNA MAČKA, BELI MAČOR! Svi su gledali u OVO (FOTO)

Pop kultura -

Emir Kusturica se dosetio da u filmu "Crna mačka, beli mačor" napravi dobar štos, koji je retko ko uočio. Naime, u jednoj od scena Dadan, kog je tumačio Žika, pred slikom mrtvog oca govori da se ovaj okreće u grobu, jer ga sestra ne sluša i neće da se uda za onoga koga joj je namenio.

Stvar je još bolja i smešnija ako primetimo da je slika na zidu zapravo prava slika Žikinog oca - Bore Todorovića.

Bora Todorović se nije pojavio u ovom filmu, iako je u više navrata sarađivao sa Kusturicom. Kako je Žika u jednom intervjuu ispričao, on je trebalo da igra jednu potpuno drugu ulogu u filmu, jer je prvi izbor za Dadana bio Dragan Nikolić.

"Tri nedelje pre početka snimanja, da l' Gaga nije mogao, da li nije hteo, ili je Kusta nešto istripovao, u svakom slučaju on meni kaže "Žika, ti ćeš igrati Dadana". Meni su se noge odsekle, otprilike isto kao kad mi je Dragojević ponudi da igram đavola", izjavio je jednom prilikom Todorović.

Iako bi velikan Dragan Nikolić to zasigurno uradio odlično, Žika je ipak uradio dobar posao i napravio nezaboravnu ulogu, a svakako bi bili uksraćeni za fantastičnu foru sa Borom Todorovićem.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:25

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Šta je Srđan Žika Todorović naučio na snimanju filma BAL NA VODI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track