PRVO OGLAŠAVANJE VILA SMITA NAKON ŠAMARANJA NA DODELI OSKARA: Obratio se Krisu Roku, a onda pomenuo i BOLEST svoje supruge
Foto: Printscreen YT

SRAMOTA GA JE

PRVO OGLAŠAVANJE VILA SMITA NAKON ŠAMARANJA NA DODELI OSKARA: Obratio se Krisu Roku, a onda pomenuo i BOLEST svoje supruge

Pop kultura -

Vil Smit se ipak izvinio Krisu Roku nakon što ga je ošamario na dodeli Oskara nakon što se komičar našalio na račun Smitove supruge. Glumac je u objavi na Instagramu rekao da je njegovo ponašanje na svečanosti dodele nagrada bilo neprihvatljivo i neoprostivo.

"Želeo bih da ti se javno izvinim, Kris", napisao je Smit. "Bio sam izvan sebe i pogrešio sam."

Tokom svog govora Rok se našalio na račun Džejde Smit zbog njene ćelavosti. Uporedio ju je s G.I. Jane, popularnim filmskim likom kojeg je na velikom platnu tumačila na ćelavo obrijana Demi Mur.

00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

"Džejda, volim te. G.I. drugi nastavak, jedva čekam da vidim", kazao je Rok.

Međutim, njegova šala je teško pala Vilu jer se Džejda već neko vreme bori s bolešću zbog koje na delovima glave ostaje bez kose, o čemu je i javno govorila.

Smit se tokom prenosa uživo popeo na binu i udario Roka u lice nakon što se komičar našalio na račun Smitove supruge. Manje od sat vremena kasnije, Smit je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u "Kralju Ričardu".

"Šale na moj račun deo su posla, ali šala o Džejdinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagovao. Sramota me je i moji postupci nisu ukazivali na čoveka kakav želim da budem", poručio je između ostalog Smit.

"Takođe bih želeo da se izvinim Akademiji, producentima ceremonije, svima koji su bili prisutni i gledaocima širom sveta. Takođe bih želeo da se izvinim porodici Vilijams i svojoj 'Kralj Ričard' porodici. Duboko žalim što je moje ponašanje upropastilo nešto što je trebalo da bude predivan događaj za sve nas", napisao je glumac na Instagramu.

Ranije je Akademija filmske umetnosti i nauka koja broji 9.900 članova osudila Smitove postupke poručivši kako razmatra stvar.

Vil Smit
foto: Profimedia

"Zvanično smo započeli istragu incidenta i istražićemo dalje radnje i posledice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", dodala je Akademija.

Kršenja pravilnika mogu rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem iz Akademije, oduzimanjem nagrade ili suspenzijom za buduće nagrade.

SAG-AFTRA, sindikat koji zastupa glumce, nazvao je Smitove postupke neprihvatljivim i rekao da je bio u kontaktu s Akademijom i televizijskom kućom ABC kako bi osigurao da se ovo ponašanje na odgovarajući način reši.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track