ŠON PEN PRVO POBEGAO, A SAD SE VRATIO U UKRAJINU Pričao da će uništiti svoje OSKARE zbog Zelenskog, a evo da li je ispunio PRETNJU
Foto: EPA/Lukasz Gagulski, AP

neumoljiv

ŠON PEN PRVO POBEGAO, A SAD SE VRATIO U UKRAJINU Pričao da će uništiti svoje OSKARE zbog Zelenskog, a evo da li je ispunio PRETNJU

Pop kultura -

Oskarovac Šon Pen (61) se vratio u Ukrajinu u ponedeljak uveče posle 26 dana. Razlog prve posete je bio snimanje dokumentarnog filma o ruskoj invaziji, a sada je u Lavovu zbog humanitarne pomoći.

Na Tviteru je objavio da je u Ukrajini, tačnije u Lavovu gde pomaže izbeglicama. Na društvenoj mreži objavio je fotografiju s guvernerom Maksimom Kozitskijem.

Njegova dobrotvorna organizacija radi na osiguravanju smeštaja i obrazovanja za ukrajinske izbeglice u Poljskoj.

Da podsetimo, Pen je uoči Oskara zapretio kako će uništiti sve svoje zlatne statue ukoliko Akademija ne dopusti ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da se obrati na dodeli nagrada.

Šon Pen
foto: AP/Ukrainian Joint Forces Operation Press Service

- Ne postoji ništa veće što bi dodela Oskara mogla učiniti nego dati Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama. Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentarišem da li je predsednik Zelenski to hteo ili ne - rekao je Pen.

- Ako je Akademija odlučila da ne podrži vođstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom decom koju pokušavaju zaštititi, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki delić te odluke biti najopsceniji trenutak u celoj istoriji Holivuda - dodao je glumac.

- Nije pratio dodelu Oskara - otkrio je izvor blizak glumcu za CNET.

Zasad nije poznato da li je glumac uništio svoja Oskara.

Šon Pen
foto: AP/Ukrainian Joint Forces Operation Press Service

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:53

GLUMAC SE UPLAŠIO DA REALIZACIJE NE BUDE! Barjovića mučile crne sumnje u vezi filma DESET U POLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track