FILM SA MONIKOM BELUČI MU DOŠAO GLAVE: Otrkiveno kako se razboleo Brus Vilis i koga će da TUŽI zbog EKSTREMNOG MENTALNOG BOLA!
Foto: Vertical Ent / Planet / Profimedia

SADA SE ZNA!

FILM SA MONIKOM BELUČI MU DOŠAO GLAVE: Otrkiveno kako se razboleo Brus Vilis i koga će da TUŽI zbog EKSTREMNOG MENTALNOG BOLA!

Pop kultura -

Svetsku javnost pokiralo je saznanje da je jedan od najomiljenijih holivudskih glumaca, veliki šarmer koji je igrao nezaboravne role u najvećim blokbasterima - Brus Vilis, boluje od teške bolesti zbog koje je prinuđen da napusti glumu.

Brus Vilis
foto: Profimedia

Reč je o afaziji oboljenju koje utiče na sposobnost slušanja i govora, čitanja i pisanja, a koje se ne može videti na osnovu dijagnostičkih postupaka. Najčešći uzroci afazije su moždani udar, tumori, traume, vaskularne lezije, ali se može dogoditi i povredom glave, udarcem ili infekcijom. Prijatelji ove velike holvudske zvezde otkrili i koja trauma je izazvala afaziju kod Vilisa.

Naime, kako prenosi "Mondo", presudna je bila povreda koju je zadobio 2002. godine na snimanju filma "Suze boga sunca" (Tears of the Sun) u kom je igrao sa Monikom Beluči. Na setu je Vilis pogođen "projektilom" u čelo. Nesreća se dogodila uslijed pirotehničke detonacije koju je izvela ekipa za specijalne efekte.

Glumac je tužio Revolution Studios za nanošenje "ekstremne mentalne, psihičke i emotivne boli". Prijatelji i porodica holivudske zvezde uvereni su da je upravo ova povreda ključni razlog za pojavu afaziju sa kojom se glumac danas bori.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track