ODRŽANA 64. DODELA GREMIJA: Zbog incidenta sa Oskara povećana bezbednost na bini, a POBEDNICI su OVE ZVEZDE (FOTO)
Foto: Profimedia

GREMI 2022

ODRŽANA 64. DODELA GREMIJA: Zbog incidenta sa Oskara povećana bezbednost na bini, a POBEDNICI su OVE ZVEZDE (FOTO)

Pop kultura -

Sinoć je u Las Vegas održana 64. dodela Gremi nagrada, a nakon dodele Oskara ovo je još jedan glamurozni događaj kojoi je okupio najveće svetske zvezde na jednom mestu.

Ovo je bio prvi put da se dodela Gremija održava u takozvanom gradu greha, a veče je bilo puno iznenađenja. Za razliku od prethodne nedelje koju je obeležio šamar Vila Smita, Gremi je završen bez incidenata, ali uz pojačanu bezbednost na bini.

Gremi Nagrade
foto: Profimedia

Događaj je vodio komičar Trevor Noa, a najveća muzička imena su prošetala crvenim tepihom. Glavni favorit je bio džezista Džon Batist sa 11 nominacija, a pobednici najprestižnije muzičke nagrade za 2022. godinu:

U kategoriji za Gremi snimak i pesmu godine, pobedila je numera benda Silk Sonic - "Leave The Door Open", koji čine Bruno Mars i Anderson Pak, a album godine je "We Are", Džona Batiste.

Dodela Gremija
foto: Profimedia

Batistin album je inspiriran pokretom "Black Lives Matter", a u svom obraćanju muzičar je istakao:

"Verujem u to do srži - ne postoji najbolji muzičar, najbolji umetnik, najbolji plesač, najbolji glumac... Kreativna umetnost je subjektivna... Samo spustim glavu i radim svaki dan."

Za najbolji popo duet proglašena je pesma "Kiss Me More," Doja Ket i SZA, dok je najbolji novi umetnik je Olivija Rodrigo, koja je dobila i nagradu za najbolji pop solo nastup za pesmu "Drivers license" i najbolji pop vokalni album.

Dodela Gremija
foto: Profimedia

"Ovo mi je ostvarenje najvećeg sna. Hvala puno!" rekla je Olivija dok je uzimala svoj trofej.

Nagradu za najbolji rok nastup su dobili Fu fajtersi za "Making a Fire", a njihova pesma "Waiting on a War" je proglašena za najbolju rok numeru, a takođe su pobedili i u kategoriji za najbolji rok album.

S druge strane, najbolji pop album je "Love for Sale", Toni Benet i Lejdi Gage.

Dodela Gremija
foto: Profimedia

Pesma "Jail" Kanja Vesta je proglašena za najbolju rep pesmu godine!

Dvoranu u Las Vegasu napunilo je hiljade i hiljade ljudi, za razliku od prošlogodišnjeg događaja na otvorenom, gde je bio smanjen kapacitet.

Pobednike je biralo oko 11.000 članova Rekording akademije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:37

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit ošamario komičara Krisa Roka zbog supruge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track