BIO JE OBOŽAVANI GLUMAC, A U SMRT OTIŠAO S 18 GODINA MLAĐOM DEVOJKOM: Bivša Juga i dalje pamti TRAGEDIJU koja je potresla region
Foto: Printscreen Youtube

NIKAD ZABORAVLJEN

BIO JE OBOŽAVANI GLUMAC, A U SMRT OTIŠAO S 18 GODINA MLAĐOM DEVOJKOM: Bivša Juga i dalje pamti TRAGEDIJU koja je potresla region

Pop kultura -

Aleksandar Aca Gavrić bio je jedan od najtalentovanijih glumaca bivše Jugoslavije, a karijeru mu je obeležila uloga u filmu “Marš na Drinu”.

On je u pomenutom filmu maestralno odigrao ulogu kapetana prve klase, Kostu Hadži-Vukovića, odnosno Bata Koleta. Često je glumio “opasne” momke, heroje, ali i negativce, a mnoge žene ludele su za njim.

Aleksandar Aca Gavrić
foto: Printscreen/Youtube

Toliko je voleo da snima, da je i sam kupio kameru i beležio sve što mu je bilo interesantno. Pored domaćih, glumio je i u nemačkim i italijanskim filmovima.

Bio je izuzetno popularan, pa je mnoge šokirala vest o tome da je Gavrić poginuo 6. decembra 1972. godine.

Aleksandar Aca Gavrić
foto: Printscreen YouTube

Stradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Inđije, a tada je imao 40 godina i bio je na vrhuncu popularnosti. Sa njim je u trenutku nesreće bila i njegova 22 godine mlađa devojka, osamnaestogodišnja Jasmina Lisac, koja je takođe nastradala.

Poslednju ulogu Aleksandar Aca Gavrić odigrao je u seriji “Paja i Jare”, gde je tumačio lik direktora Kostića.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track