KONSTRAKTA SE U IZRAELU SPRIJATELJILA S HRVATSKOM PREDSTAVNICOM: Otkrila šta misli o njenoj pesmi, a evo kako su se našle tamo
Foto: Printscreen/Instagram

PROMOVIŠU NUMERE

KONSTRAKTA SE U IZRAELU SPRIJATELJILA S HRVATSKOM PREDSTAVNICOM: Otkrila šta misli o njenoj pesmi, a evo kako su se našle tamo

Pop kultura -

Evrovizija je gotovo pred vratima. Za samo četrdesetak dana startuje najpopularniji i najgledaniji televizijsko-muzički festival u Evropi koji je prošle godine pratilo 183. miliona gledalaca.

Kako se evrovizijska euforija zahuktava, tako su delegacije zemalja učesnica u promociji svojih pesama širom Evrope, te se trenutno nalaze u Izraelu, gde se naša Konstrakta između ostalih sprijateljila i s hrvatskom predstavnicom, Mijom Dimšić, što se može zaključiti i po njihovim objavama na Instagramu.

Kako prenose hrvatski mediji, njihovoj predstavnici se od kompozicija koje se takmiče na Evroviziji jako se dopadaju švedska, italijanska, hilandska i jermenska pesma. Sviđa joj se i Konstrakta, s kojom se Mia juče upoznala u Tel Avivu. Pevačice su se, kako prenose mediji, tokom boravka u Izraelu i sprijateljile, te jedna za drugu imaju samo reči hvale.

- Miju Dimšić već poznajem po njenom ranijem radu, a "Guilty Pleasure" mi je prava "feel good" pesma, koja zahvaljujući sjajnoj interpretaciji lako ulazi u uši - rekla je Konstrakta i poslala pozdrave iz toplog Jerusalima, u kojem je temperatura danas bila 26 stepeni.

Ove godine zahvaljujući pobedi Måneskina i harizmatičnog Damijana Davida, 66. po redu Evrovizija održaće se u Torinu, u olimpijskoj areni Pala Olimpico, čiji je dizajn inspirisan Suncem. Tema 66. Eurosonga u Torinu biće mir, dok je slogan priredbe "The Sound of Beauty" (Zvuk lepote), čime se ujedinjuju zvuk (element Evrovizije) i lepota (simbol Italije). Voditelji spektakla biće proslavljena italijanska pevačica Laura Pausini, televizijski voditelj Alesandro Katelan i pevač Mika.

Mia
foto: Printscreen/Instagram

Prvo eurovizijsko polufinale održaće se 10. maja, a naša Konstrakta će se predstaviti druge polufinalne večeri, tačnije, 12. maja. Te večeri uz pesmu "In corpore sano" nastupaju još i Finska, Izrael, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka Republika. KOnstrakta će se predstaviti treća po redu. Od njih sedamnaest, deset najbolje plasiranih pjesama iz prvog polufinala po glasovima žirija i publike dobiva ulaznicu za veliko evrovizijsko polufinale što će se održati 14. maja.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:14

Ovako zvuči Konstrakta u izvedbi Krajišnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track