OD TUGE ZA MUŽEM SE RAZBOLELA I UMRLA: Naša glumica nakon njegove SMRTI ostala potpuno sama, a jednu ŽELJU nikad nije ostvarila
Foto: Printskrin

NIKAD ZABORAVLJENA

OD TUGE ZA MUŽEM SE RAZBOLELA I UMRLA: Naša glumica nakon njegove SMRTI ostala potpuno sama, a jednu ŽELJU nikad nije ostvarila

Pop kultura -

Naša čuvena glumica Đurđija Cvetić je 2015. godine iznenada preminula zbog tuge za suprugom, čiju smrt nije prebolela. Zbog nemogućnosti da imaju decu, jedno drugom su bili najveći oslonac.

Đurđija je na glumačku scenu kročila još davnih '60-ih, i ubrzo je dospela u red najuspešnijih. Ređale su se uloge, ali i brojne nagrade, među kojima su i nagrade Miloš Žutić i Žanka Stokić.

Smrt supruga je teško podnela, o čemu je svojevremeno i govorila.

Đurđija Cvetić
foto: Printscreen/Art Krug

- Zbog prevelike tuge, posle smrti mog muža Avde Mujičinovića, teško sam se razbolela. Dobila sam rak dojke! Uz pomoć nutricioniste najpre sam uvela znatne promene u ishranu, a pred operaciju i zračenje, počela da koristim i makrobiotičke proizvode. Uz lekarske zahvate, u lečenju mi je mnogo pomogla i akupunktura - izjavila je čuvena glumica u jednom intervjuu.

Đurđija Cvetić
foto: Damir Dervišagić

- Živela sam okružena okeanom ljubavi i smatrala se vrlo srećnom. Odrastali smo i sazrevali zajedno, zajedno formirali ukus i sticali prijatelje. Dakle, naše zajedništvo je bilo kompletno, a time i ljubav. Budući da nismo imali dece, možda je ljubav bila još veća i jača. Kad tako živiš i u jednom trenutku ostaneš bez okeana ljubavi, shvatiš kako si siromašan i kako ništa drugo ne može to da nadoknadi. Za trideset godina braka nismo stigli da potrošimo ljubav, a ona je dovoljna za četiri života. Ipak, teško je imati, pa nemati – ispričala je Đurđija svojevremeno za "Novosti".

Đurđija Cvetić
foto: Dragan Kadić

Đurđija Cvetić je poslednju ulogu odigrala 2008. godine u seriji "Ulica lipa", a preminula je 2015. godine nakon teške borbe s opakom bolešću.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:43

Naša poznata GLUMICA zamalo poginula u pozorištu, tog jutra desio se pravi pakao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track