KONTROVERZNI FILM O ČASNIM SESTRAMA LEZBIJKAMA UZDRMAO CRKVU: Pokrenuta peticija za ZABRANU emitovanja! Oglasio se i reditelj
Foto: Profimedia

BLASFEMIJA ILI NE?

KONTROVERZNI FILM O ČASNIM SESTRAMA LEZBIJKAMA UZDRMAO CRKVU: Pokrenuta peticija za ZABRANU emitovanja! Oglasio se i reditelj

Pop kultura -

Katoličko aktivističko udruženje u Belfastu pokrenulo je peticiju kako bi zabranilo prikazivanje filma "Benedetta" na Veliki petak.

Film reditelja Paula Verhoevena, utemeljen na životu časne sestre Benedete Karlini, trebalo je da bude prikazan ovog petka.

"Ovaj film je prevara i ništa drugo nego očiti napad na katoličku veru", izjavio je za Belfast Telegraph Damijen Marfi, ispred udruženja Irish Society for Christian Civilisation.

Iako će prikazivanje normalno započeti u Irskoj i Velikoj Britaniji, Marfi je istakao da je početak prikazivanja "kalkulisana uvreda svim hrišćanima" i da je sramotno da se to dopušta na ovako bitan dan.

Naravno, film je i pre naišao na kritike vernika koji su zgroženi scenama časnih sestara koje se maze s Isusom, stautom Device Marije koja se koristi kao igračka za seks i pornografskim prikazom časnih sestara u lezbijskim scenama.

Paul Verhoeven, Benedeta
foto: Profimedia

Verhoeven se osvrnuo na kritike:

"Ne razumem kako ćete nešto što se dogodilo 1625. nazvati blasfemijom. Ne možete da menjate istoriju ni stvari koje su se dogodile, a film sam bazirao na onome što se dogodilo. U ovom slučaju, koristiti reč blasfemija je glupo", rekao je reditelj.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

01:21

BIVŠI DRŽAVNI SEKRETAR OPTUŽUJE: Uzeli su deo moje knjige za film Toma, nisu me potpisali niti pozvali na premijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track