ITALIJA ZAVIJENA U CRNO: Preminula glumica i voditeljka u 77. godini, a ovi filmovi su obeležili njenu karijeru
Foto: Profimedia

velika tuga

ITALIJA ZAVIJENA U CRNO: Preminula glumica i voditeljka u 77. godini, a ovi filmovi su obeležili njenu karijeru

Pop kultura -

Italijanska glumica, pevačica i voditeljka Ketrin Spak je preminula, a bila je poznata kao jedna od najlepših i najpopularnijih glumica na italijanskoj i međunarodnoj filmskoj sceni.

Preminula je u nedelju u bolnici u 77. godini života, prenosi Rai News.

Rođena u Francuskoj 1945. godine, od tinejdžerskih dana je u Italiji gde je i stekla slavu.

Pre dve godine Spak je dobila izliv krvi u mozak koji je narušio njeno zdravstveno stanje. Na filmu je se prvi put pojavila sa samo 15 godina i to ulogom buntovne tinejdžerke u filmu "Nežne prevare" (Dolci inganni) reditelja Alberta Latuada.

Ostvarila je uloge i u filmovima "Preticanja" (Sorpassi) Dina Risija s Vitoriom Gasmanom i Žanom-Lujom Trintinjantom, kao i u "Brancaleoneovoj vojsci" (Armata Brancaleone) Marija Monicelija.

Spak je osamdesetih bila voditeljka televizijskog programa "Forum", a poznata je i kao zaštitno lice "Harema" i "Carosella". Proslavila se i ulogom u sapunici "Un posto al sole", seriji "Un medico in famiglia 8" i zabavnoj emisiji "Ples sa zvezdama" 2007. godine.

Ketrin se udavala četiri puta, a prvi brak joj je počeo je šezdesetih godina s Fabriziom Capucijem, kog je upoznala na snimanju filma "Luda želja" i s kojim je dobila ćerku Sabrinu. Zatim je od 1972. do 1979. bila je udata za Džonija Dorelija s kojim je dobila još jednog sina Gabrijelea. Treći put se udala za arhitektu Danijela Reja, a u braku su bili od 1993. do 2010. Tri godine nakon razvoda udala se za Vladimira Tuselija kojeg je napustila 2020. godine.

Njen stric Pol-Henri Spak bio je u više navrata predsednik belgijske vlade, a zatim i glavni sekretar NATO.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:35

Kinez čarobnim kockama napravio portrete tajkonauta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track