00:29

KONSTRAKTU NAPALI ZBOG VASKRŠNJIH FOTOGRAFIJA: Haos na mrežama, strah da Srbiju NE IZBACE, zar je OVO SLOVO Z!

da li je moguće?

KONSTRAKTU NAPALI ZBOG VASKRŠNJIH FOTOGRAFIJA: Haos na mrežama, strah da Srbiju NE IZBACE, zar je OVO SLOVO "Z"! (FOTO, ANKETA)

Pop kultura -

Na zvaničnom evrovizijskom Tviter nalogu RTS-a objavljene su fotografije Ane Đurić Konstrakte, naše ovogodišnje predstavnice na "Evroviziji" u Torinu, kao čestitka za vaskršnje praznike.

Konstrakta
foto: Printscreen YouTube

Ipak, praznična poruka i originalna pojava naše pevačice pali su u drugi plan zbog politike, i mnogi su ih protumačili kao provokaciju, pa čak traže i kažnjavanje Srbije.

Naime, ljudi su kao problem videli stočiće na koje su položena vaskršnja jaja i Konstraktin lavor.

Kako se navodi, nameštaj liči na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu.

Konstrakta
foto: Printscreen/RTS, Printscreen/Paparazzo lov

- Ko je stavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovde predstavlja celu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slucajnost - glasio je jedan od komentara.

- Brišite ovo, shvatiće se kao slovo Z i suspenzija ko kuća - pisao je drugi.

- Ovo je provokacija Evrope!!! Skroz bi bilo ok da nas ne prime na takmičenje! - su samo neki od komentara ispod objave, a bilo je i onih na engleskom jeziku koji takođe smatraju da je ovo provokacija. Neki su pisali da je u pitanju samo stočić i ništa drugo.

Šta vi mislite?

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:15

Konstrakta u luna parku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track