POVEZIVANJE S RATOM U UKRAJINI UTICALO I NA POZICIJU KONSTRAKTE NA KLADIONICAMA: Evo kakve joj sad šanse predviđaju na Evroviziji
Foto: Nenad Kostić

POMERILA SE S 12. MESTA

POVEZIVANJE S RATOM U UKRAJINI UTICALO I NA POZICIJU KONSTRAKTE NA KLADIONICAMA: Evo kakve joj sad šanse predviđaju na Evroviziji

Pop kultura -

RTS je sa svog Tviter naloga uklonio Konstraktine uskršnje fotografije koje su napravile pometnju na društvenim mrežama, a o tome ne prestaje da se priča širom regiona.

To je između ostalog uticalo i na to da Konstrakta sada ima i novu poziciju na kladionicama, te, uprkos skandalu, beleži dosad najbolji rezultat.

Kladionice, naime, sada stavljaju predstavnicu Srbije na 11. mesto u finalu takmičenja, dok je pre mesec dana bila na 20. mestu, a donedavno na 12. poziciji.

Konstrakta
foto: Printscreen

Takođe, jedina je pesma koja beleži rast na listi, dok su prvih 10 pozicija već dugo nepromenjene.

Podsetimo, na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS-a na pomenutoj mreži objavljene su Konstraktine fotografije kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale buru na društvenim mrežama, zbog stolova koji su u obliku slova "Z". To slovo je došlo na crnu listu u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom. Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju.

RTS je ubrzo pošto je pokrenuta bura reagovao negirajući bilo kakve sublimirane poruke.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: Damir Dervišagić

- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu - naveli su u saopštenju RTS.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

01:02

Konstrakta raspametila publiku u Izraelu, napravila VELIKU PROMENU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track