00:10

Konstrakta se pojavila pred novinarima na galeriji u zgradi RTS-a

GRANDIOZNO

SRBIJA ISPRATILA KONSTRAKTU U TORINO: Umetnica prisutnima podelila BELO CVEĆE i PEŠKIRE, ali i JOŠ NEŠTO! (FOTO/VIDEO)

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta danas putuje u Torino, gde je očekuju naporne probe i nastup na ovogodišnjoj Evroviziji.

Tim povodom u Galeriji RTS upriličena je prigoda i svečani ispraćaj za srpsku predstavnicu.

Konstrakta
foto: RTS

Voditeljka programa je Dragana Kosjerina, a prisutnima se prvo obratila urednica zabavnog programa na Javnog servisu, Olivera Kovačević, a potom i ambasador Italije u Srbiji.

"Uz ovoliku podršku osećaj je divan i jedva čekamo Evroviziju", rekla je Konstrakta, koja sve vreme deli autograme brojnim fanovima koji su došli da joj požele sreću na Evroviziji, a gledaocima i navijačima je poručila:

Konstrakta
foto: Stefan Stojanović Mondo

"Perite ruke!"

Konstrakta je ispred Turističke organizacije Srbije dobila paket organskih proizvoda.

Konstrakta
foto: Printscreen RTS

Konstraktini najbliži saradnici i koautor pesme, Milovan Bošković, nastupiće s umetnicom na evrovizijskoj sceni, a s voditeljima dele utiske o pripremama i otkrivaju kako će izgledati nastup u drugoj polufinalnoj večeri.

Konstrakta
foto: Printscreen RTS

Ispred zgrade RTS u Takovskoj nalaze se i voditelji Stefan Popović i Kristina Radenković, u improvizovanom "grin rumu", gde su i parkirani crveni i beli "fića", kojima će srpska delegacija otputovati u Torino.

Konstrakta
foto: Printscreen RTS

Za to vreme, Konstrakta deli bele karanfile i bele peškire onima koji su došli da je isprate.

Konstrakta
foto: RTS

Konstrakta izvodi numeru "In corpore sano", kojom će predstaviti Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu.

Konstrakta
foto: RTS

"Fokusirali smo se na to da radimo i da to držimo u domenu zabave. Trudićemo se da nas predstavimo u najboljem svetlu u Torinu", odgovorila je Konstrakta na pitanje šta je njoj i njenom timu bio fokus tokom priprema za Evroviziju.

Hurricane
foto: Printscreen RTS

Članice grupe Hurricane, koje su prošle godine predstavljale Srbiju na Evroviziji, poslale su poruku podrške Konstrakti.

Konstrakta
foto: Stefan Stojanović Mondo

Konstrakta je ambasadoru Italije u Srbiji, Karlu Lo Kašu, simbolično uručila ceger s peškirom, koji je i njen rekvizit na sceni prilikom izvođenja pesme "In corpore sano".

Konstrakta
foto: Printscreen RTS

"Ova pesma je korak ispred vremena. Nadam se da će mnogo vas otići u Torino da podrži Konstraktu", rekao je između ostalog, i po običaju predstavniku uručio zastavu zemlje domaćina, koja je ove godine Italija.

Konstrakta
foto: Printscreen RTS

Brojne javne ličnosti došle su da isprate Konstraktu u Torino, a među njima je Leontina Vukomanović, s kojom su došli i članovi hora "Čarolija", koji su želeli da upoznaju umetnicu.

Ana Đurić Konstrakta se pred brojnim medijskim ekipama pojavila u galeriji RTS, a za put je odabrala prepoznatljiv beli mantil i medicinsku uniformu, što je bio i njen kostim na nacionalnom takmičenju za predstavnika na Evroviziji.

Leontina Vukomanović, Konstrakta
foto: Kurir

Inače, prema podacima koje je objavio zvaničan nalog Evrovizije na društvenim mrežama, Srbija će se ove godine naći u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu.

Konstrakta će se takmičiti za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Bonus video:

00:10

Konstrakta se pojavila pred novinarima na galeriji u zgradi RTS-a

Tokom prve polufinalne večeri, 10. maja, takmičiće se Albanija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Ukrajina, Bugarska, Moldavija, Portugal, Austrija, Grčka, Norveška i Jermenija.

Veliko finale ovogodišnje Evrovizije biće održano u subotu, 14. maja.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track