SIMBOLIKA KONSTRAKTINIH BELIH KARANFILA ĆE VAS NAJEŽITI: Svi se pitaju zašto je delila baš OVO CVEĆE, a evo šta je razlog
Foto: Ana Paunković

NA SVE JE MISLILA

SIMBOLIKA KONSTRAKTINIH BELIH KARANFILA ĆE VAS NAJEŽITI: Svi se pitaju zašto je delila baš OVO CVEĆE, a evo šta je razlog

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta pred polazak u Torino, gde će Srbiju predstavljati na Evroviziji pesmom "In corpore sano", onima koji su došli da je isprate podelila je bele peškire i bele karanfile.

Naime, nakon što je na bini otpevala pesmu kojom će nas predstavljati na prestižnom takmičenju, Konstrakta je prisutnima podelila peškire sa izvezenim - "In corpore sano Konstrakta", ali i bele karanfile, koji imaju posebno značenje.

Ona je za Telegraf otkrila zašto je delila baš bele karanfile.

Konstrakta
foto: Ana Paunković

- Simbolika je pipava stvar, njoj svako upisuje nešto što treba, beli karanfili nas prate od početka nastupa i od početka prate ljubav, razumevanje i poštovanje - rekla je Konstrakta.

Beli karanfil je simbol sreće i ljubavi.

Formalni naziv ovog cveta je dianthus, što na grčkom znači nebeski cvet.

Konstrakta
foto: Ana Paunković

Inače, prema podacima koje je objavio zvaničan nalog Evrovizije na društvenim mrežama, Srbija će se ove godine naći u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu.

Konstrakta će se takmičiti za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Konstrakta
foto: Ana Paunković

Tokom prve polufinalne večeri, 10. maja, takmičiće se Albanija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Ukrajina, Bugarska, Moldavija, Portugal, Austrija, Grčka, Norveška i Jermenija.

Veliko finale ovogodišnje Evrovizije biće održano u subotu, 14. maja.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni".

(Kurir.rs/ Telegraf)

Bonus video:

00:10

Konstrakta se pojavila pred novinarima na galeriji u zgradi RTS-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track