KONSTRAKTA KONAČNO STAVILA TAČKU NA PRIČU O STOČIĆU I SLOVU Z: Jednom rečenicom svima zapušila usta pred put u Torino!
Foto: Stefan Stojanović Mondo

PUNA POZITIVNE ENERGIJE

KONSTRAKTA KONAČNO STAVILA TAČKU NA PRIČU O STOČIĆU I SLOVU Z: Jednom rečenicom svima zapušila usta pred put u Torino!

Pop kultura -

Ovogodišnju predstavnicu Srbije na Evroviziji, Anu Đurić Konstraktu, ispratili su brojni građani na put u Torino, gde će se održati takmičenje.

Ona se do aerodroma simbolično odvezla u starom crvenom "fići", na kojem je za brisačima bio zadenut peškir sa nazivom njene pesme “In corpore sano”.

Konstrakta je prisutnima podelila bele karafnile i peškire, a govoreći za brojne medije koji su se našli ispred RTS-a, poručila je da članovi njenog tima nisu nervozni pred nastup i da su obezbedili dovoljan broj sapuna.

Konstrakta, Fića
foto: Kurir

- Smršala sam četiri kile, to je dobro za izgled, za binu. Zdravi smo, sve je u redu. Naše ambicije su da predstavimo Srbiju u najboljem mogućem svetlu, ali naravno, nije sve u našim rukama, za sada nam je fokus da uđemo u finale. Poslednji dani pripreme su napeti, spavamo malo i jedemo mnogo. Ponavljamo koreografiju stalno iako je jednostavna, moramo biti sinhronizovani, sve je definisano, ostaje da se popakujemo u naših milion kofera i da nas svi u tome podržite. Sapun sam dobila jedan malopre i imamo već neke zalihe, obezbeđeni smo za sada – rekla je Konstrakta, kojoj je glavna simbolika u nastupu beli karanfil.

– Prate nas od početka i znače ljubav, razumevanje i poštovanje – istakla je naša predstavnica, te se osvrnula na negativne komentare na društvenim mrežama.

Konstrakta
foto: Ana Paunković

– Komentari govore više o našoj zajednici nego o našem nastupu i pojavljivanju. Ne bih volela da sami sebe ugrožavamo, nemojmo upisivati negde gde nešto ne postoji, nema potrebe, to je moja krajnja poruka sada – rekla je Konstrakta i dodala kako sada izgleda njen život.

– Sve se promenilo u mojoj dnevnoj rutini, osim toga što ustajem ujutru i izvodim psa da piški, jer moj pas piški iako ja idem na Evroviziju – rekla je kroz smeh i dodala:

– Suprug i deca neće krenuti sa mnom nažalost. Deca su mi dala glavni savet, da se zabavljam.

Konstrakta
foto: Ana Paunković

Kako se prethodnih dana digla pompa oko njene čestitke za Vaskrs, gde na fotografiji sedi za stolovima koji su u obliku slova Z, Ana kaže da je to nije uznemirilo. To slovo je došlo na crnu listu u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom, a po društvenim mrežama počele su da se šire teorije zavere šta je Konstrakta htela da poruči.

- RTS je izdao saopštenje, a ja bih rekla stočić je samo stočić. Stočić ne izražava moj stav - bila je jasna srpska predstavnica.

Inače, prema podacima koje je objavio zvaničan nalog Evrovizije na društvenim mrežama, Srbija će se ove godine naći u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu. Konstrakta će se takmičiti za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom i Češkom Republikom. Veliko finale ovogodišnje Evrovizije biće održano u subotu, 14. maja.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

00:10

Konstrakta se pojavila pred novinarima na galeriji u zgradi RTS-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track