KOJA ĆE OD DVE UNUKE DA NASLEDI BASNOSLOVNI NAKIT LEDI DAJANE? Ako se njihovi roditelji ne dogovore, dobiće ga SAMO JEDNA!
Foto: Profimedia

PRINCEZE ŠARLOT I LILIBET

KOJA ĆE OD DVE UNUKE DA NASLEDI BASNOSLOVNI NAKIT LEDI DAJANE? Ako se njihovi roditelji ne dogovore, dobiće ga SAMO JEDNA!

Pop kultura -

Pokojna princeza od Velsa ima dve unuke: princezu Šarlot koja je upravo napunila sedam godina i desetomesečnu Lilibet Mauntbaten Vindzor.

Poznavaoci britanskog kraljevskog dvora smatraju da će samo jedna unuka da nasledi čuvenu kolekciju Dajaninog nakita vrednu 20 miliona funti, pogotovo onu od safira. To će biti - Šarlot.

Princeza Šarlota
foto: Profimedia

Princeza Šarlot će imati pravo da bira krunski nakit kada bude bila dovoljno odrasla, a već poseduje dva komada u ovim ranim godinama. Takođe nasleđuje i neprocenjiv nakit svoje bake ledi Dajane. Otac princeze Šarlot je princ Vilijam, drugi po redu da nasledi britanski presto. Ona je njegova jedina ćerka i odatle potiče njeno pravo da bira i krunski nakit.

Mala Lilibet dobiće deo tog nakita samo ukoliko bude vodila život na dvoru. Smatra se da postoje dva komada nakita ledi Di koji bi najviše pristajali princezi Šarlot.

Ledi Dajana
foto: Profimedia

Prvi je dijadema Spenserovih koju je ledi Dajana nosila na dan venčanja, 29. jula 1981. Dijadema je vlasništvo porodice Spenser i ne pripada krunskom nakitu. Mala Šarlot poznaje ovaj komad nakita iz priča o svojoj baki.

Ledi Dajana
foto: Profimedia

Drugi komad nakita je narukvica od smaragda i dijamanata koju je Dijana dobila od Čarlsa kao svadbeni poklon, uz iste naušnice za svoj 22. rođendan.

Kurir.rs/Gloucestershire Live

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track