ALBANCI SA KOSOVA UDARILI NA KONSTRAKTU! Pokušali da isprovociraju nekoliko puta, ali OVAKVIM KOMENTARIMA se nisu nadali (FOTO)
Foto: Gordan Jović/ Rts

EVROVIZIJA 2022.

ALBANCI SA KOSOVA UDARILI NA KONSTRAKTU! Pokušali da isprovociraju nekoliko puta, ali OVAKVIM KOMENTARIMA se nisu nadali (FOTO)

Pop kultura -

Pesma „In corpore sano” ušla je u uši mnogim slušaocima širom sveta, a Ana Đurić Konstrakta polako osvaja i Torino, odakle će za nedelju dana predstavljati našu zemlju na najprestižnijem muzičkom takmičenju, Evroviziji.

Ipak, ni ovo takmičenje neće proći bez provokacija. Da naša predstavnica svakodnevno trpi oštre uvrede, svojski se trude albanski ekstremisti, koji su obeležili Konstraktu kao propagandno sredstvo u rukama RTS, što je naišlo na oštru osudu javnosti.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: EBU ANDRES PUTTING

Naime, kosovski Albanci su prvo na svom zvaničnom evrovizijskom Tviter nalogu napisali da je Konstrakta fotografisana za stolom u obliku latiničnog slova „z”, što otvara pitanje da li Srbija podržava rusku okupaciju u Ukrajini i preko Evrovizije protura simbol kojim Rusi obeležavaju borbena vozila tokom aktuelnog rata.

Usledila je lavina komentara tviteraša. Mnogobrojni pratioci su administratore naloga okarakterisali kao zlonamerne provokatore, koji bi trebalo da se stide takvog napada na Konstraktu, nakon čega su upućene i brojne prijave Tviteru da ukloni sramnu objavu.

komentari
foto: Printscreen

Ioak, to nije učinjeno, pa su administratori nesmetano nastavili s provokacijama:

– Mnogi zlonamerni ljudi su prijavili našu objavu, ali Tviter nas je upravo obavestio da sadržaj ne podleže uklanjanju prema Tviter pravilima. Hvala vam – napisano je u objavi uz opasku:

– P. S. Nemamo ništa protiv umetnice Konstrakte, ona je žrtva koju RTS koristi za propagandu.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: EBU NATHAN REINDS

Budući da pomenuta objava direktno provocira RTS, kao i Konstraktu, javnost je bila i više nego izrevoltirana, pa su usledili brojni komentari na mrežama:

– Konstrakta je i vaša predstavnica – podsetio je jedan tviteraš okupatore naše južne pokrajine, podvlačeći da im je očito krivo što tzv. država Kosovo nema svog predstavnika.

Nebrojeno njih je, u duhu same pesme, predložilo obavezan pregled kod psihijatra, dok je bilo i duhovitih komentara:

– O, bože, upravo sam shvatio da sve zebre i ceo Zimbabve i Brazil podržavaju rusku invaziju – napisao je jedan tviteraš, a dok su pojedini Zelenskog preimenovali u Elenskog, Tviter zajednica je konstatovala i da se glavni grad Hrvatske mora promeniti, jer Zagreb počinje slovom „z”, kao i da nekim ljudima treba pomoć.

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:00

KONSTRAKTA ŠALJE SVETU POSEBNU PORUKU! Milićević do detalja iskomentarisao stajling Ane Đurić EVO ODAKLE JOJ SKUPA GARDEROBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track