SEĆATE LI SE KONČITE, BRADATE ŽENE KOJA JE POBEDILA NA EVROVIZIJI? Totalno se transformisala i sada je OZBILJAN FRAJER! (FOTO)
Foto: Profimedia

I DALJE SE BAVI MUZIKOM

SEĆATE LI SE KONČITE, BRADATE ŽENE KOJA JE POBEDILA NA EVROVIZIJI? Totalno se transformisala i sada je OZBILJAN FRAJER! (FOTO)

Pop kultura -

Dok nestrpljivo čekamo početak ovogodišnjeg šoa na Pesmi Evrovizije, podsetili smo se neverovatne pojave koja je pre osam godina stala na evrovizijsku binu, uzburkla celu Evropu, rušeću tabue i predrasude i odnela pobedu pesmom "Rise Like a Phoenix".

Končiti, odnosno Tomasu Tomu Nojvirtu, muzika je i dalje centar sveta.

Iako su joj predviđali uspešni internacionalnu karijeru nakon pobede, ona je ostala fokusirana samo na rodnu Austriju i daleko je od one koja joj se te 2014. smešila.

Končita Vurst
foto: Profimedia

Rođen je u Gmundenu, u Gornjoj Austriji, a odrastao je u Bad Miterndorfu u pokrajini Štajerskoj. Prvi put on se 2006. pojavio na televiziji, kada je učestvovao u šou “Starmania”, gde je osvojio drugo mesto.

Godinu dana kasnije postao je bio član boj-benda “Jetzt anders”, a posle raspada istog utihnula je i njegova pevačke karijere postalo je mirnije.

Beč, Končita Vurst, Eurovision 2015, Evrovizija 2015
foto: Damir Dervišagić

Nakon što je 2011.završio školu za modni dizajn on je učestvovao u šouu “Velika šansa”, kada je prvi put izašao u javnost kao Končita Vurst.

Pored mužičkih saradnji koje je imala nakon pobede na takmičenju, usledile su i mnoge modne ponude. Nosila je modele Žan Pol Gotjea, ali i Karla Lagerfelda. Takođe, napisala je knjigu i pozajmila glas animiranom junaku u filmu "Pingvini sa Madagaskara".

Končita, koja se oduvek osećala kao žena zarobljena u telu muškarca, prošle godine je ipak rešila da odustane od imidža dugokose žene sa gustom bradom i ponovo uskoči u svoju mušku kožu.

Austrijski pevač sada se ređe šminka, ima kratku kosu i bradu i teško da biste naslutili da se u njemu krije lik nekadašnje evrovizijske pobednice. No, po potrebi Tomas se i dalje šminka i oblači izazovne krpice.

Mnogi evropski mediji su nakon njegove pobede prenosili da je njegov imidž transvestita zapravo bio čist marketing, a spekulisalo se i da iza svega toga stoji velika suma novca koju je dobio da se tako predstavi u javnosti.

Podsetimo, Končita je 2018. godine javno priznala da je HIV pozitivna i da već godinama ide na tretmane

(Kurir.rs/ Srbijadanas)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track