O NJIMA PRIČAJU KAO DA SU SA DRUGE PLANETE: Ko je misteriozni duo koji predstavlja Norvešku i zašto KRIJU svoj identitet?
Foto: Youtube/Eurovision Song Contest

EVROVIZIJA 2022.

O NJIMA PRIČAJU KAO DA SU SA DRUGE PLANETE: Ko je misteriozni duo koji predstavlja Norvešku i zašto KRIJU svoj identitet?

Pop kultura -

Predstavnici Norveške, tajanstveni duo Subvulferi ("Subwoolferi") u prvoj polufinalnoj večeri zainteresovali su gledaoce širom sveta svojim izgledom i pesmom. U kostimima vukova sa sunčanim naočalama, izveli su jedan od najluđih nastupa ikad svoje zemlje na Eurosongu.

Pažnju su privukli i pesmom i kostimima koji ih potpuno prekrivaju, a na muzičkoj sceni prvi put su se pojavili prošle godine. Zanimljivo je i da im je prva zajednička izvedba bila baš na Eurosongu u Torinu.

Subwoolfer
foto: Youtube/Eurovision Song Contest

Nastupali su u crnim odelima s belim košuljama i sa žutim maskama nalik vučjim glavama, žutim rukavicama i kravatom, a pratio ih je DJ astronaut. Prošli su dalje u finale s pesmom ''Give That Wolf A Banana'' ("Daj tom vuku bananu").

Gledaoce je takođe zanimalo ko je DJ astronaut koji ih je pratio. Norveški novinar Morten Vestgard, koji izveštava o Evroviziji, nekoliko sati pre samog nastupa Subvulfera u polufinalu objavio je da je reč o Tiksu, pevaču koji je prošle godine predstavljao Norvešku na Eurosongu s pesmom ''Fallen Angel''.

''Ludo! Nikad to ne bih pomislio. Verovatno ima puno ljudi koji su znatiželjni i koje zanima ko stoji iza Subvulfera, ali sada znamo da je DJ Astronaut Andreas Haukeland, zvani Tiks'', napisao je Morten.

Subwoolfer
foto: Youtube/Eurovision Song Contest

Pre dve godine Andreas Haukeland, osvojio je 18. mesto, ali njemu rezultat nije bio važan što je dokazao svojim veseljem i neverovatnom energijom tokom celog takmičenja.

A retko ko bi pomislio da se iza ovog vedrog duha i velikog osmeha krije teška priča o kojoj se ovaj muzičar pre finala oglasio i na svom Instagramu.

"Večeras je finale. Moja predstava je o palom anđelu. Ne osećam se dovoljno dobro. Ne osećam se dovoljno vredno - neadekvatno. Čovek koji je prošao teška vremena i nije u stanju prepoznati vlastitu lepotu. U lancima ga drže njegovi unutrašnji demoni - nesigurnost, strah i mračne misli. U jednom sam trenutku odrastanja ozbiljno razgovarao s mamom za kuhinjskim stolom. Imao sam 13 godina i bio sam očajan jer sam bio siguran da nikada neću naći devojku ili bilo koga ko me želi. Zamisli to. 13 godina i verujete da vas niko tokom vašeg života neće moći voleti zvog toga što ste. Taj je osećaj veliki deo teme teme 'Pali anđeo' i 'Iz mraka'", napisao je Tix.

Kako izgleda pesma koja oredstvalja Švedsku oove godine, možete pogledati u videu ispod:

(Kurir.rs/Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:26

DA PEVATE KAO DA SUTRA NE POSTOJI: Šerifovićka otkrila šta rade URAGANKE pred izlazak na scenu EVROVIZIJE: Uđite u FINALE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track