ROKERI S MOLDAVU! Evo ko su simpatični Moldavci koji su pridobili simpatije SRBA, a na čiju pesmu je naša delegacija otkinula!
Foto: Printscreen/Youtube

face

ROKERI S MOLDAVU! Evo ko su simpatični Moldavci koji su pridobili simpatije SRBA, a na čiju pesmu je naša delegacija otkinula!

Pop kultura -

Konstrakta je peta na Evroviziji i to pre svega zahvaljujući glasovima publike širom Evrope.

Međutim, publika u Srbiji je rešila da najviše poena da Moldaviji i simpatičnom bendu Zdob di Zdub, koji su uspeli da iskombinuju pank-rok i harmoniku.

Evrovizija 2022
foto: Printscreen/Youtube

I dok se srpski žiri odlučio ipak da im je Azerbejdžan imao najbolju pesmu, srpski glasači su najviše glasali za bend koji u svojoj muzici kombinuje folk i pank i poznat je u celom svetu po svojim energičnim nastupima.

Moldavski bend "Zdob si Zdub" je jedan od njihovih najpoznatijih produkta tamošnje muzičke scene. Sviraju širom Evrope još od devedesetih, a ovo im je treće pojavljivnaje na Evroviziji. Prethodna su bila 2005. i 2011. godine.

Evrovizija 2022
foto: Printscreen/Youtube

Iako zvuče kao da su izleteli iz nekog Kusturičinog filma, ipak ovaj muzički fazon kojim su nam se predstavili, nije skroz reprezentativan u odnosu na ono što oni zaista sviraju.

Pesma je napravljena u saradnji sa orkestrom „Frații Advahov“ koji su povukli malo više na "dvojku" zbog koje je i najviše naša publika poletela ka njima.

Pesma se zove "Trenulețul" iliti Voz, i u pesmi pokušavaju da spoje ljubav između dva naroda rumunskog i moldavskog.

Bend je odlično prošao kod publike, ali i kod kolega, koji su svi uvek đuskali improvizovana kola u green room-u, pa se tako i naša ekipa nije izdvajala. Inače, na Tviteru se povela polemika i da pevač benda mnogo liči na američkog glumca Adama Sendlera.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

11:22

Konstrakta odgovarala na pitanja novinara i podelila utiske sa Evrovzije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track