PREPOZNAJETE LI OVE MEGAZVEZDE: Ponovo se okupili posle 4 DECENIJE pauze, pa kreću u VITUALNU TURNEJU! Ovo dosad nije viđeno VIDEO
Foto: Pontus Lundahl/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

SVI IH OBOŽAVAJU

PREPOZNAJETE LI OVE MEGAZVEZDE: Ponovo se okupili posle 4 DECENIJE pauze, pa kreću u VITUALNU TURNEJU! Ovo dosad nije viđeno VIDEO

Pop kultura -

Sva četiri člana kultnog švedskog benda ABBA u četvrtak su se okupila u Londonu po prvi put od 1982. godine, na premijernoj večeri njihovog virtualnog spektakla Vojaž.

Švedske pop superzvezde - Bjorn Ulveus, Beni Anderson, Agneta Feltskog i Ani-Frid Lingštad - poslednji put su se zajedno u prestonici Velike Britanije pojavili 1982. u zabavnoj emisiji "The Late Late Breakfast" voditelja Noela Edmondsa, navodi dpa.

Spektakl, počevši od petka, 27. maja, trebao bi da se održava sedam puta nedeljno do početka oktobra, pri čemu virtualni koncert obeležava nastup "Abbatara", to jest holograma članova grupe koji izvode pesme uživo s desetočlanim bendom.

U izjavama na crvenom tepihu ispred namenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno videti sve te engleske fanove, a Lingštad je izjavila da se najviše raduje izvedbi svog hita "Mamma Mia".

Govoreći o tome zašto je toliko uživala u ovom projektu, Lingštad je kao najuzbudljivije izdvojila to što se grupa okupila nakon toliko vremena tokom kojeg nije zajednički radila kao bend.

Osim što im je Velika Britanija bliska i u njoj imaju brojne fanove, Ulveus je rekao da su za projekat odabrali tu zemlju jer poseduje infrastrukturu za tako velike projekte.

"Abbatari" su nastali kroz mesece "hvatanja pokreta i tehnika izvedbe" s četiri člana benda i timom iz kompanije za vizualne efekte Industrial Light and Magic koju je osnovao poznati reditelj Džordž Lukas.

ABBA-u je prema svetskom uspehu i velikoj popularnosti lansirala pobeda na Evroviziji u Brajtonu 1974. s pesmom "Waterloo", a od tada su prodali više od 400 miliona albuma i singlica.

Popularni kvartet razišao se nakon poslednjeg zajedničkog nastupa 1982. godine, a kojem je prethodilo deset uspešnih godina rada.

Članovi benda su u novembru prošle godine objavili album "Voyage".

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:45

DAVOR GOBAC IZ PSIHOMODO POPA ZA KURIR TV: Glazba se pretvorila u SVAŠTA, slušajte ROK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track