AMBER HERD MORA DA PLATI 15.000.000 $ DEPU, A EVO ŠTA JE REKLA POSLE PRESUDE: Izgubila sam pravo da otvoreno i slobodno govorim!
Foto: Printscreen/Youtube

oglasila se

AMBER HERD MORA DA PLATI 15.000.000 $ DEPU, A EVO ŠTA JE REKLA POSLE PRESUDE: Izgubila sam pravo da otvoreno i slobodno govorim!

Pop kultura -

Džoni Dep je pobedio je Amber Herd u sudskom procesu koji su nedeljama pratili milioni širom sveta.

Porota je zaključila da je Herd oklevetala Depa kada je tvrdila da ju je on fizički i seksualno napao u više navrata. Porota je odličila i da Herd mora da plati Depu platiti 15 miliona odštete.

On zbog klevete svog advokata mora da plati 2.000.000 dolara bivšoj ženi.

Sud, Virdžinija, Džoni Dep, Amber Herd
foto: Printscreen/Youtube

Dep se nije pojavio na čitanju presude jer je u Velikoj Britaniji, a Herd ju je dočekala mirno, bez pokazivanja previše emocija. Nakon što je saslušala porotu, zagrlila je svoje advokate i brzo napustila sudnicu.

Ubrzo nakon toga medijima je poslala saopštenje u kom je napisala koliko je razočarana ovom odlukom.

“Razočaranje koje danas osećam nemoguće je opisati. Slomljena sam što hrpa dokaza nije bila dovoljna da se suprotstavi nerazmernoj moći i uticaju mog bivšeg muža.

Amber Herd
foto: Michael REYNOLDS / AFP / Profimedia

Još sam više razočarana zbog značenja koje ova presuda ima za druge žene. Ovo je nazadovanje. Sat se vraća unatrag, u vreme kada su žene koje su odlučile da progovore bile javno osramoćene i ponižene. Odbačena je ideja da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Verujem da su Džonijevi advokati uspeli da nateraju porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uverljivi da smo pobedili u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izgubila sam ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka - slobodno i otvoreno da govorim", napisala je Herd.

Džoni Dep, Amber Herd
foto: ELIZABETH FRANTZ / AFP / Profimedia, Profimedia

Bonus video:

02:16

DŽONI DEP U BEOGRADU: Koji je razlog dolaska velike zvezde?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track