BOŽE, HVALA TI ŠTO NEMA MEGAN: Kraljica u NAJTEŽEM TRENUTKU u životu jednom rečenicom pokazala koliko NE PODNOSI Megan Markl!
Foto: EPA/ Will Oliver, Profimedia

ISPLIVALO

BOŽE, HVALA TI ŠTO NEMA MEGAN: Kraljica u NAJTEŽEM TRENUTKU u životu jednom rečenicom pokazala koliko NE PODNOSI Megan Markl!

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II navodno je Izrazila olakšanje što vojvotkinja od Saseksa nije prisustvovala sahrani princa Filipa rekavši: "Hvala Bogu da Megan ne dolazi", tvrdi autor nove knjige o njoj, Tom Bauer.

Kako se u knjizi navodi, kraljica je rekla saradnicima svoja osećanja "jasnim glasom" u dvorcu Vindsor pre sahrane svog supruga.

U isečcima kojih se dokopao The Times, Bauer je opisao težak odnos između vojvode od Saseksa i kraljevske porodice nakon što je par otišao u Sjedinjene Američke Države i počeo da priča svoju priču na televiziji.

Megan Markl
foto: Profimedia

O danu sahrane u aprilu prošle godine napisao je kako je jedina neizvesnost bio odnos između princa Hraija i njegove porodice.

Megan je kao razlog ostanka u SAD navela činjenicu da je u to vreme bila u sedmom mesecu trudnoće, kako piše Bauer.

- U dvorcu Vindsor kraljica se pripremala da se suoči s javnošću na jedan od najtužnijih dana u svom životu. Filip je bio njena stena prethodnih 70 godina. Da bi se pridržavala ograničenja zbog pandemije, tugovala bi sama u kapelici - navodi se u knjizi.

kraljica Elizabeta, kraljica Elizabeta II, princ Filip, sahrana
foto: Profimedia / Dominic Lipinski / AFP, Profimedia / Yui Mok / AFP

- Hvala Bogu da Megan ne dolazi - rekla je jasnim glasom svojim saradnicima od poverenja.

U to vreme Megan je navodno gledala bogosluženje od kuće prema savetu svojih lekara, ali je napisala rukom pisanu poruku uz venac cveća koji je bio ostavljen u Saint George kapelici u ime nje i princa Harija.

Na dan sahrane princ Hari je delovao nervozno jer je snimio intervju za Apple TV o mentalnom zdravlju u kojem je kritikovao način na koji su ga roditelji odgajali, a prenos je bio odložen zbog sahrane.

kraljica elizabeta
foto: printscreen RTS

- Sedeći sama i izolovana, tuga 94-godišnje kraljice bila je skrivena iza crne maske - napisao je Bauer.

Kako se navodi u knjizi, Vilijam je izgledao napeto, Kejt spokojno, Čarls vidno utučen, a samo je Harijev izraz lica prkosio tačnim izveštajima.

U knjizi se takođe dotakla tema o Meganinom prvom naslovnom intervjuu za časopis Vanity Fair, koji je bio dogovoren dok je glumila u seriji "Suits", kada je bila tajno verena za Harija.

Megan Markl
foto: Profimedia

Bauer tvrdi da je njen PR tim hteo da se Megan prikaže kao aktivistkinja, ali da se naljutila kada je videla naslov intervjua "Podivljala zbog Harija".

Biografija naslova "Osveta: Megan, Hari i rat između Vindsora" izlazi 21. jula, a obećava se korišćenje stručnih izvora i intervjua s insajderima koji nikada pre nisu razgovali kako bi se razrešila zamršena mreža koja okružuje Saseksove, te njihov odnos s kraljevskom porodicom.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track