OBJAVLJENA LISTA NAJPLAĆENIJIH GLUMACA NA SVETU: Šokiraćete se kad vidite ko UBEDLJIVO vodi, a evo koliko zarađuju glumice
Foto: Profimedia

OZBILJNE SVOTE NOVCA

OBJAVLJENA LISTA NAJPLAĆENIJIH GLUMACA NA SVETU: Šokiraćete se kad vidite ko UBEDLJIVO vodi, a evo koliko zarađuju glumice

Pop kultura -

Kao što je dobro poznato, najveće holivudske filmske zvezde zarađuju ogromne svote novca, a predvodi ih Tom Kruz kao najplaćenija filmska zvezda u 2022. godini. Otkrivene su i zarade najpopularnijih glumaca serija i filmova na striming servisima, koje predvodi ekipa serije "Yellowstone".

Tom Kruz, Top Gan
foto: Profimedia

S najnovijim nastavkom popularnog filmskog hita "Top Gun: Maverick", očekuje se da će Kruz zaraditi više od 100 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica uz svoj honorar i eventualni udeo u prihodima od striminga, piše Variety. Kruz, koji glumi u filmu i producira nastavak slavnog pilotskog hita, trebao bi da glumi u sledeća dva filma "Nemoguća misija", za koje izvori procenjuju da će mu doneti zaradu u rasponu od 12 do 14 miliona dolara.

Zvezdu "Top Gun-a" sledi Vil Smit kao drugoplasirani na listi. Smit je potpisao glavnu ulogu u akcijskom trileru "Emancipation" u junu 2020., a za nju je dobio 35 miliona dolara. Datum izlaska filma odložen je na 2023. zbog kašnjenja produkcije.

Vil Smit
foto: Profimedia

Objava je usledila nedugo nakon Smitovog incidenta s Krisom Rokom, kada je uleteo na pozornicu dodele Oskara i ošamario komičara jer se našalio na račun ćelavosti Džejde Pinket Smit. Zvezda "The Hancock-a" kasnije je napustila Akademiju, a organizacija je zabranila Smitu da prisustvuje dodeli Oskara i drugim događajima narednih deset godina.

Njegova najveća plata do sada bila je za film "Ljudi u crnom 3" iz 2012. godine, za koji se tvrdilo da je Smitu doneo 100 miliona dolara.

Margot Robi i Mili Bobi Braun predvode glumice

Mili Bobi Braun
foto: profimedia

Popularna serija Paramount Networka ,"Yellowstone", koju je kreirao Tejlor Šeridan, u svojoj glumačkoj postavi ima neke od najplaćenijih zvezda na striming servisima. Oskarom nagrađeni glumac Kevin Kostner zarađuje 1,3 miliona dolara po epizodi, dok Harison Ford i Helen Miren, zvezde Šeridanove serije 1923, prikvela "Yellowstone-a", oboje zarađuju milion dolara po epizodi.

Silvester Stalone takođe je među najplaćenijim televizijskim glumcima sa zaradom od milion dolara po epizodi za glavnu ulogu u Šeridanovom "Tulsa King-u".

Leonardo Dikaprio
foto: EPA/Franck Robichon

Ostale zvezde koje najviše zarađuju su Leonardo Dikaprio, koji će biti plaćen 30 miliona dolara da se ponovo ujedini s Martinom Skorsezeom za film "Killers of the Flower Moon", kao i Kris Hemsvort, koji bi trebao da dobije 20 miliona dolara za Netflixov film "Extraction 2".

Holivudske zvezde koje su takođe zaradile 20 miliona dolara za svoje filmove su Denzel Vošington za "Equalizer 3", Vin Dizel za "Fast X", Tom Hardi za "Venom 3", Hoakin Finiks za "Joker 2" i Vil Ferel i Rajan Rejnolds za "Spirited".

Margot Robi
foto: Profimedia

Među glumicama se ističu Margot Robi, koja je dobila 12,5 miliona dolara za "Barbie", te zvezda "Stranger Things-a", Mili Bobi Braun, koja će zaraditi 10 miliona dolara kada ponovi svoju ulogu sestre Šerloka Holmsa u nastavku Netflixove Enole Holms.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:33

Glumci autobusom stigli na premijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track