URNEBESNA PORUKA KRALJICE ELIZABETE II KUVARIMA: Našla ogavnu stvar u svojoj salati, pa zamolila šefa KUHINJE da uradi ovu STVAR!
Foto: Profimedia

ima dobar smisao za humor

URNEBESNA PORUKA KRALJICE ELIZABETE II KUVARIMA: Našla ogavnu stvar u svojoj salati, pa zamolila šefa KUHINJE da uradi ovu STVAR!

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II je na tronu dovoljno dugo da ljudi oko nje razumeju njen često đavolski smisao za humor. A "sluggate" (slug - puž) je samo jedna od mnogih urnebesnih priča o njoj.

kraljica Elizabeta II
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Na primer, poznata je po tome da seče kolače mačevima umesto noževima, a poigrala i sa nekoliko američkih turista koji su je jednom pitali da li je ikada srela kraljicu.

Osim što je poznata po svojoj ljubavi prema jednoj vrsti karmina i humoru, kraljica je poznata i po svojoj strasti prema voću i povrću uz večeru. Međutim, kada je na svom tanjiru zatekla prilično neočekivanog gosta, imala genijalanu doskočicu za kuvare iz palate.

Princ Luis, Kraljica Elizabeta, Jubilej
foto: Profimedia

Bivši radnici palate često dele retke impresije kako je to raditi za jednu od najpoznatijih porodica na svetu. Od njihovih omiljenih jela do urnebesnih anegdota, oni koji su videli članove kraljevske porodice iza zatvorenih vrata rasvetlili su kakvi su oni zaista daleko od medija i svetala pozonice.

Jednu od najboljih priča otkrio je kraljičin bivši sluga Čarls Oliver u svojoj knjizi "Večera u Bakingemskoj palati" (Dinner at Buckingham Palace).

Oliver je otkrio da kada su kraljica i njen pokojni suprug princ Filip zajedno jeli, držali su beležnicu pored svojih tanjira kako bi mogli da zabeleže utisak o obroku i daju povratne informacije kuvaru.

puž, puževi
foto: AP

Bivši sluga je otkrio: "Jednom, na pocepanom papiru lakeji su pronašli mrtvog puža", a Oliver je dodao da je na kraljičinoj belešci pisalo: "Našla sam ovo u salati - da li biste mogli da ga pojedete?", prenosi gloucestershirelive.co.uk.

Inače, knjiga Čarlsa Olivera je prvi put objavljena 2003. godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:18

PRVA BEBA KOJU JE ENGLESKA KRALJICA DRŽALA BIO JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ Ambasadorka Joksimović otkrila NEVEROVATNE NEPOZNANICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track