03:36

IMALA RAK I 40 KILA MANJE! Maja Volk bila kao uništena starica: Počela da jede OVO i sad tvrdi: 14 GODINA NISAM IMALA NI KIJAVICU

na ivici života

IMALA RAK I 40 KILA MANJE! Maja Volk bila kao uništena starica: Počela da jede OVO i sad tvrdi: 14 GODINA NISAM IMALA NI KIJAVICU

Pop kultura -

Maja Volk poznata je po svom zdravom životu koji vodi i za koji se zalaže.

Poznata spisateljica potpuno je promenila način života i ishrane nakon teške bolesti. Kako su joj se rezultati samo pogoršavali, Maja Volk počela je da jede samo sirovu hranu.

Maja Volk, Svetlana Stanišić
foto: Kurir televizija

- Mogu da govorim o poziciji moje sirove ishrane koja je toliko raznovrsna da meni ništa ne fali. Jedem sve i voće i povrće i masnoće, i ugljene hidrate i proteine... Alge su neverovatna hrana, klice... Ja sam bila jo jo varijanta, gojila sam se posle trudnoće. Ceo život sam bila dijete-borba... Sve dok nisam prešla na sirovu ishranu. I sa njom čovek može da se ugoji, ako se pretera sa orašastim plodovima, koji su puni masnoće. Odahnula sam kada sam počela sa ovom ishranom. Nakon raka koji sam imala bila sam kost i koža sa četrdeset kila manje. Bila sam uništena starica, kad sam prešla na ovu ishranu za tri nedelje sam se savršeno oporavila i evo četrnaest godina nisam imala ni kijavicu - otkrila je Maja Volk u jutrarnjem programu Kurir televizije.

Maja Volk, Svetlana Stanišić
foto: Kurir televizija

Stručnjak za ishranu i profesorka fizičke hemije dr Svetlana Stanišić istakla je da je meso veoma važno u ishrani dece, ali da se kod starijih osoba, vegeterijanaca, uočava bolje zdravstceno stanje.

- Sve restriktivne dijete daju jojo efekat, koji je opasniji čak od viška kilograma. Kod vegetarijanaca manji broj ljudi oboljeva od malignih bolesti, jer su mršaviji, jer je neka vrsta raka povezana sa viškom kilograma - kaže stručnjak za ishranu.

Ona je posebno istakla da je izuzetno važno da se deca hrane mesom, jer su sklona anemiji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track