U IGRI PRESTOLA SU GA SVI MRZELI JER JE BIO RAZMAŽENO DERIŠTE: Danas ima 30 godina, napustio je Holivud i NEPREPOZNATLJIV JE!
Foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

SLAVA GA NE ZANIMA

U IGRI PRESTOLA SU GA SVI MRZELI JER JE BIO RAZMAŽENO DERIŠTE: Danas ima 30 godina, napustio je Holivud i NEPREPOZNATLJIV JE!

Pop kultura -

Džek Glison je svojevremeno "Igri prestola" toliko uverljivo odglumio princa Džofrija Barateona, razmaženog sadistu i sina kraljice Sersei Lanister, da je publika širom sveta poverovala da je možda i u realnom životu takav.

U seriji je skončao tragično, kao i veći deo junaka iz najgledanijeg serijala ikada. Ipak, od tada je prošlo dosta godina i Džofri Barateon je i te kako porastao.

Džek Glison
foto: Profimedia

Tokom serijala, koji je počeo 2011. godine, bio je tek punoletan, a sada se, sa svojih 30, umnogome promenio.

Iako je bio omiljeni glumac koga su svi "voleli da mrze", Džek je danas producent i član nezavisne pozorišne kuće Collapsing Horse, koju je s prijateljima 2012. godine osnovao u Dablinu.

Džek Glison
foto: Matthias Wehnert / Alamy / Alamy / Profimedia

Izveli su, između ostalog, dečju lutkarsku komediju "Monster/Clock", s kojom su prisvojili ovacije kritičara i publike, i "Bears in Space", koja je završila i na londonskim i njujorškim daskama.

Gleson je nekoliko godina nakon "Igre prestola" i dalje dobijao ponude za uloge u velikim akcijskim filmovima i blokbasterima, ali ih je redom odbijao jer, rekao je javno, sa svojim nezavisnim predstavama je mnogo srećniji nego s bilo čime u Holivudu.

"Igra Prestola" u međuvremenu je dobila svoj prikvel, seriju "House of the Dragon", ili "Kuća zmaja", koja se jednom nedeljno strimuje na HBO Max platformi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:00

AMMARE, OŽENI ME!: Prija mi kad dobijam poruke na Instagramu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track