KAMILA NIJE JEDINA ČARLSOVA LJUBAVNICA: Kralj varao Dajanu i S OVOM ŽENOM! Umrla KAO BESKUĆNICA samo TRI MESECA posle princeze
Foto: Profimedia

ISPLIVALA JOŠ JEDNA TAJNA

KAMILA NIJE JEDINA ČARLSOVA LJUBAVNICA: Kralj varao Dajanu i S OVOM ŽENOM! Umrla KAO BESKUĆNICA samo TRI MESECA posle princeze

Pop kultura -

Zabranjena romansa između Kamile i kralja Čarlsa, dok je on još bio princ i oženjen princezom Dajanom, dobro je poznata svima, a navodno Kamila nije bila jedina s kojom je Čarls švrljao.

Nakon što je Dejl Trajon, zvana Kanga, nekada poznato ime i centralna figura u životu princa od Velsa, umrla gotovo tri meseca nakon princeze Dajane 1997, bila je brzo zaboravljena.

Za većinu ljudi bitka za Čarlsovo srce bila je borba između dveju žena - Kamile i Dajane, ali jedno vjeme je Kanga Čarlsu bila jednako važna kao Kamila.

Dejl Trajon, Kanga
foto: BY MICHAEL STEPHENS / AFP / Profimedia

Čarlsova porodica ju je obožavala, a bila je i prijateljica s Dajanom

U dokumentarcu koji je objavljen 2008. godine, izvori bliski kraljevskom dvoru tvrdili su da je tokom 1970-ih Čarls skakao od kreveta Kamile do kreveta ledi Trajon, a zatim opet nazad.

Obe žene su bile njegove ljubavnice i obe su rodile sinove drugim muškarcima kojima je Čarls postao kum.

Kada je Kanga imala 25 godina, preselila se iz rodne Australije u London. Godine 1973., dok je Čarls odrađivao svoje dužnosti mornaričkog časnika, Kamila se udala za Endrua, a Kanga za Entonija, za kojeg se govorilo da je bio u Čarlsovom najužem krugu prijatelja.

princeza Dajana, princ Čarls
foto: Profimedia / Courtesy Everett Collection

Čarlsa je Kanga upoznala upravo preko svog supruga, a njena lepota i australijska neformalnost ubrzo su osvojile njegovo srce. Zapravo, obožavao ju je i ostatak njegove porodice: ona i lord Trajon bili su pozvani u Balmoral, gde je jahala konje s kraljicom.

Princ od Velsa za Kangu je navodno često govorio da je "jedina žena koja ga zaista razume", a uskoro je počeo da odlazi u privatne posete njenoj porodičnoj kući u Melburnu, što je postala javna tajna.

Kanga i Kamila nikada se nisu podnosile, no Dajani je Kanga bila mnogo draža, a prema nekim tvrdnjama, devojke su se čak i družile i zajedno planirale kako da izguraju Kamilu s puta.

Nakon što su zahladili odnosi s princem, zdravlje je naglo počelo da joj se pogoršava

Međutim, kako je Kanga s vremenom počela da se udaljava od princa, tako se i njeno zdravlje pogoršavalo. Došlo je do recidiva njene spine bifide iz detinjstva, a dok se borila s tim, dijagnostikovan joj je rak materice.

Naposletku, nakon što je prošla sve mučne tretmane u lečenju raka, 1996. prijavila se u Farm Place, modernu kliniku za odvikavanje, kako bi se rešila svoje zavisnosti od lekova protiv bolova, koji su od tada postali neophodni deo njenog života.

Ono što se zatim dogodilo ostaje predmet špekulacija do danas. Dok je tamo bila na lečenju, Kanga je pala s visokog prozora i slomila kičmu. Dok je ležala u bolnici i oporavljala se, tvrdila je da su je gurnuli, ali uvek se pretpostavljalo da je sama skočila.

princ Čarls, princeza Dajana
foto: Printscreen YouTube

Samo nekoliko nedelja nakon njenog pada, suprug joj je saopštio da želi razvod, a zatim je uhapšena na putu do svoje ladanjske vile i potom kažnjena. Odluka o njenom hapšenju i dan-danas ostaje neobjašnjiva. Vezana za invalidska kolica i u vrlo potresenom psihičkom i fizičkom stanju, satima je bila zatvorena u policijskoj ćeliji u Salisburiju.

Prijatelji kažu da je ubrzo nakon toga počela da priča da je neko pokušava da je ubije. Nakon razvoda preselila se u Ric, a zavisnost od tableta zamenila je zavisnošću od alkohola.

Zaboravljena ubrzo nakon smrti

Umrla je 1997. godine u Londonu, samo tri meseca nakon princeze Dajane, uoči svog 50. rođendana.

Iako je za svog života bila vrlo poznata, na kraju se pokazalo da je Kangina slava bila tako kratkog veka da se o njoj nakon smrti vrlo retko pisalo.

Princ Čarls
foto: EPA Olivier Hoslet

Čarls isto nije hteo da se oglašava o svojoj bivšoj ljubavnici jer je u to vreme pokušavao da popravi ugled, koji je bio na najnižim granama zbog Dajanine smrti.

Jednom prilikom u julu 1997. Kanga je viđena kako na polo utakmici u Tidvortu besno progoni svog bivšeg ljubavnika u invalidskim kolicima.

Kada je vest o ovom tragičnom, čak i komičnom događaju dospela u širu javnost, te je izražena zabrinutost zbog njenog stanja uma, princ je hladnokrvno dao izjavu u kojoj je rekao da je u kontaktu s Kangom "jednom ili dva puta godišnje", ali da više nisu prijatelji kao nekad.

I tako je 15. novembra 1997. nekada umiljata, ljupka, prekrasna ledi Trajon otišla u svoju usamljenu smrt: nije bila kraljica, nije više bila ni udata i bila je beskućnica. Princ Čarls slomio joj je srce, a čini se na kraju - i razum.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

08:58

Ovo je banja iz koje je kralj Petar I Karađorđević otišao u Prvi svetski rat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track